Aakerman paluszki surimi 200g
Udostępnij na FacebookuPaluszki rybne surimi to popularny produkt kuchni dalekowschodnich. Surimi Aakerman to paluszki chłodzone, dzięki czemu można je jeść w postaci surowej, bez dodatkowej obróbki cieplnej. W polskiej kuchni najczęściej są wykorzystywane jako składnik sałatek lub sushi, jednakże panierowane i smażone we frytownicy lub na patelni stanowią pyszną przekąskę.
1 szt - 0,200 kg
Kod kreskowy: 5907554161025
Dodatkowe informacje
Producent
Opis marketingowy
Paluszki rybne surimi to popularny produkt kuchni dalekowschodnich. Surimi Aakerman to paluszki chłodzone, dzięki czemu można je jeść w postaci surowej, bez dodatkowej obróbki cieplnej. W polskiej kuchni najczęściej są wykorzystywane jako składnik sałatek lub sushi, jednakże panierowane i smażone we frytownicy lub na patelni stanowią pyszną przekąskę.
Składniki
woda, surimi 30%[mięso ryb białych 91,5%, cukier, stabilizatory: E420, E451(i),E450(iii)], skrobia ziemniaczana, skrobia pszenna, olej rzepakowy,cukier, sól, białko sojowe, aromaty krabowe 0,44%(zawierają skorupiaki i soję), wzmacniacze smaku (E621, E631.E635), barwniki (E170,E120,E160c),białko jaja w proszku.
Sposób przechowywania
przechowywać w warunkach chłodniczych
Temperatura przechowywania min - max
2 - 8 °C
Nazwa producenta
Thai Union Poland Sp. z o.o.
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | |
---|---|
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 2 g |
Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g) | 5,1 g |
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g) | 4,8 g |
Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g) | 20 g |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g) | 0,3 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g) | 3 g |
Wartość energetyczna w zadeklarowanej jednostce | 533 kJ/100g |
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce | 126 kcal/100g |