Basia Mąka żytnia pełnoziarnista typ 2000 900 g
Udostępnij na FacebookuNaturalne źródło składników mineralnych*, witamin** i błonnika Powstaje ze zmielenia całego ziarna żyta wraz z łuską, bielmem i zarodkiem Jest doskonałym sposobem na wzbogacenie wypieków i dań *Fosfor, magnez, żelazo, mangan. **Tiamina, Kwas foliowy.
1 szt - 0,900 kg
Kod kreskowy: 5905669800181
Dodatkowe informacje
Producent
Basia
Z natury dla Ciebie
Dobierz Basię by uzyskać najlepszy efekt:
Z Orkiszu Pełnoziarnista: Chleby, Bułki, Rogaliki, Ciasteczka, Muffinki
Żytnia Pełnoziarnista: Chleby, Ciasteczka, Zakwas
Pszenna Pełnoziarnista: Chleby, Bułki, Rogaliki, Muffinki
Gdy pieczesz: Tortowa Extra, Tortowa Orkiszowa, Extra Wypiek Drożdżowe, Extra Wypiek Biszkopty, Krupczatka
Gdy gotujesz: Wrocławska, Poznańska, Na Pizzę Włoską, Uniwersalna
Marka
Basia
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Mąka żytnia pełnoziarnista typ 2000
Cechy
bogata w błonnik
Opis produktu
Naturalne źródło składników mineralnych*, witamin** i błonnika
Powstaje ze zmielenia całego ziarna żyta wraz z łuską, bielmem i zarodkiem
Jest doskonałym sposobem na wzbogacenie wypieków i dań
*Fosfor, magnez, żelazo, mangan.
**Tiamina, Kwas foliowy.
O marce
Z natury dla Ciebie
Dobierz Basię by uzyskać najlepszy efekt:
Z Orkiszu Pełnoziarnista: Chleby, Bułki, Rogaliki, Ciasteczka, Muffinki
Żytnia Pełnoziarnista: Chleby, Ciasteczka, Zakwas
Pszenna Pełnoziarnista: Chleby, Bułki, Rogaliki, Muffinki
Gdy pieczesz: Tortowa Extra, Tortowa Orkiszowa, Extra Wypiek Drożdżowe, Extra Wypiek Biszkopty, Krupczatka
Gdy gotujesz: Wrocławska, Poznańska, Na Pizzę Włoską, Uniwersalna
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu.
Rodzaj opakowania
Typ - Torebka
Adres producenta
GoodMills Polska Sp. z o.o.
ul. Diamentowa 2
47-341 Stradunia
Adres zwrotny
GoodMills Polska Sp. z o.o.
ul. Diamentowa 2
47-341 Stradunia
Kontakt
GoodMills Polska Sp. z o.o.
Oświadczenia żywieniowe
bogata w błonnik
**Tiamina, Kwas foliowy.
*Fosfor, magnez, żelazo, mangan.
Naturalne źródło składników mineralnych*, witamin** i błonnika
Adres kontaktowy
ul. Diamentowa 2
47-341 Stradunia
Wymiary od dostawcy
Wysokość na półce - 164
Głębokość na półce - 80
Szerokość na półce - 96
Waga od dostawcy
Waga brutto - 902
Jednostka sprzedażowa - od dostawcy
Wysokość - 164
Głębokość - 80
Szerokość - 96
Przepisy
Chleb razowy żytnio-orkiszowy
180 g Mąki Basia Żytnia Pełnoziarnista
360 g Mąki Basia z Orkiszu Pełnoziarnista
7 g suszonych drożdży
400 ml letniej wody, 2 łyżki oleju
1 łyżka soli, 2 łyżeczki cukru
mieszanka ziaren do posypania
Przepis wykonania znajdziesz na basiazsercem.pl
Więcej przepisów znajdziesz na basiazsercem.pl
Kraj
Kraj pochodzenia - Polska
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | na 100 g produktu (*% na 100 g) |
---|---|
Wartość energetyczna: | 1322 kJ / 314 kcal (16%) |
Tłuszcz: | 1,6 g (2%) |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 0,4 g (2%) |
Węglowodany: | 57,0 g (22%) |
w tym cukry: | 1,1 g (1%) |
Błonnik: | 17,0 g |
Białko: | 9,3 g (19%) |
Sól: | <0,01 g (<1%) |
Witaminy i składniki mineralne | na 100 g produktu (**% na 100 g) |
Tiamina: | 0,23 mg (21%) |
Kwas foliowy: | 99,3 µg (50%) |
Fosfor: | 226 mg (32%) |
Magnez: | 90,0 mg (24%) |
Żelazo: | 3,0 mg (21%) |
Mangan: | 2,7 mg (135%) |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2 000 kcal). | |
** Dzienna referencyjna wartość spożycia dla osoby dorosłej. |