Lubella Pełne Ziarno Makaron świdry z żytem 400 g
Udostępnij na FacebookuDlaczego nasz makaron smakuje tak dobrze? Dzięki specjalnemu procesowi mielenia ziarna, nasz makaron ma jaśniejszy kolor i lepszy, delikatniejszy smak. Spróbuj! Miedź i cynk pomagają w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego Fosfor i mangan przyczyniają się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego Żelazo przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia Wszystko to znajdziesz w każdej porcji makaronu Pełne Ziarno. Zgodnie z obowiązującą piramidą żywieniową, produkty pełnoziarniste to ważna część właściwie zbilansowanej diety. Spożywając 1 porcję (100 g) ugotowanego produktu dziennie dostarczasz organizmowi fosfor, żelazo, cynk, miedź i mangan, które pozwolą na uzyskanie deklarowanego efektu zdrowotnego. Pamiętaj, że zrównoważona dieta i aktywny tryb życia wpływają pozytywnie na zdrowie.
1 szt - 0,400 kg
Kod kreskowy: 5900049812488
Dodatkowe informacje
Producent
Lubella
Lubella Tradycja od 1881
Najlepsze ze zboża
Tekst dotyczący alergenów
Produkt może zawierać soję
Składniki
mąka makaronowa pełnoziarnista: żytnia (53%), pszenna
Marka
Lubella
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Makaron pełnoziarnisty z żytem świdry.
Cechy
100% pełne ziarno
lepszy smak
Polski Producent
Opis produktu
Dlaczego nasz makaron smakuje tak dobrze?
Dzięki specjalnemu procesowi mielenia ziarna, nasz makaron ma jaśniejszy kolor i lepszy, delikatniejszy smak.
Spróbuj!
Miedź i cynk pomagają w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego
Fosfor i mangan przyczyniają się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego
Żelazo przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia
Wszystko to znajdziesz w każdej porcji makaronu Pełne Ziarno. Zgodnie z obowiązującą piramidą żywieniową, produkty pełnoziarniste to ważna część właściwie zbilansowanej diety.
Spożywając 1 porcję (100 g) ugotowanego produktu dziennie dostarczasz organizmowi fosfor, żelazo, cynk, miedź i mangan, które pozwolą na uzyskanie deklarowanego efektu zdrowotnego.
Pamiętaj, że zrównoważona dieta i aktywny tryb życia wpływają pozytywnie na zdrowie.
O marce
Lubella Tradycja od 1881
Najlepsze ze zboża
Dodatkowe informacje
więcej inspiracji na: Uwielbiam.pl
Zalecenia dla alergików
Pszenica - Zawiera
Żyto - Zawiera
Soja - Może zawierać
Przygotowanie i stosowanie
Jak ugotować makaron?
Na każde 100 g makaronu zagotuj 1 l wody. Możesz posolić. Wrzuć makaron, gotuj 4-6 minut, od czasu do czasu mieszając. Następnie odcedź.
Przechowywanie
Przechowuj w suchym i chłodnym miejscu.
Informacje o recyklingu
Opakowanie - Nadające się do recyklingu
Rodzaj opakowania
Typ - Torebka
Adres producenta
MW FOOD Sp. z o.o. Sp.k.
ul. Chopina 10,
34-100 Wadowice
www.lubella.pl
Adres zwrotny
MW FOOD Sp. z o.o. Sp.k.
ul. Chopina 10,
34-100 Wadowice
www.lubella.pl
Adres kontaktowy
ul. Chopina 10,
34-100 Wadowice
Kontakt
MW FOOD Sp. z o.o. Sp.k.
Wymiary od dostawcy
Szerokość na półce - 102
Głębokość na półce - 67
Wysokość na półce - 208
Waga od dostawcy
Waga brutto - 408
Jednostka sprzedażowa - od dostawcy
Szerokość - 102
Wysokość - 208
Głębokość - 67
Przepisy
Przepis dla Ciebie!
Sałatka z jajkiem, awokado i sosem dijon
Składniki:
makaron Lubella Pełne Ziarno Świdry z żytem 200 g
awokado 1 sztuka
2 jajka
cebula czerwona 0,5 sztuki
roszponka garść
Dressing:
2 łyżki musztardy dijon,
1 łyżka jogurtu greckiego,
1 łyżeczka soku z cytryny,
1 łyżeczka oliwy, 1 sprasowany ząbek czosnku, szczypta pieprzu
Ilość porcji: 2
Czas przygotowania: 20 min
Przygotowanie:
Makaron to podstawa!
Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Przygotuj dodatki!
Ugotuj jajka, ostudź i przekrój na pół. Cebulę pokrój w piórka, a awokado w plastry. Roszponkę przepłucz i osusz. Składniki dressingu dokładnie wymieszaj.
Połącz i ciesz się smakiem!
Całość wymieszaj z makaronem i polej sosem.
Smacznego!
Adres internetowy
www.lubella.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza w 100 g suchego produktu | Wartość odżywcza w 100 g ugotowanego produktu |
---|---|---|
energia | 1410 kJ / 334 kcal | 754 kJ / 178 kcal |
tłuszcz | 2,2 g | 1,6 g |
w tym kwasy nasycone | 0,4 g | 0,3 g |
węglowodany | 61 g | 31 g |
w tym cukry | 5,8 g | 2,3 g |
błonnik | 11 g | 5,0 g |
białko | 12 g | 7,5 g |
sól | 0 g | 0,02 g |
fosfor | 303 mg (43%)* | 155 mg (22%)* |
żelazo | 4,1 mg (29%)* | 2,1 mg (15%)* |
cynk | 3,1 mg (31%)* | 1,6 mg (16%)* |
miedź | 0,34 mg (34%)* | 0,17 mg (17%)* |
mangan | 1,8 mg (90%)* | 0,90 mg (45%)* |
*% referencyjnych wartości spożycia, | ||
**wynik nie uwzględnia soli dodanej podczas gotowania makaronu. |