Ser Blue Canzona Danish
Udostępnij na FacebookuOryginalny ser miękki produkowany w Danii.Ser pleśniowy, z niebieskim przerostem pleśni. Produkowany w formie walca o wadze ok. 3 kg. Ma dosyć kruchą teksturę w kolorze biało kremowym, z licznymi żyłkami niebieskiej pleśni. Dojrzewa ok. 2-3 miesięcy. Jest dosyć słony i ostry w smaku. Nazwa Danablu jest nazwą chroniona AOP.
1 szt - 0,100 kg
Kod kreskowy: 5701638115030
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
pasteryzowane mleko krowie
sól
bakterie fermentacji mlekowej
podpuszczka mikrobiologiczna
kultury pleśni
Marka
Jansen
Opis produktu
Ser z niebieskim przerostem pleśni produkowany z pasteryzowanego mleka krowiego. Charakteryzuje go ostry i pikantny smak oraz wyjątkowo wyrazisty zapach. Ma dosyć kruchą teksturę w kolorze biało kremowym, z licznymi żyłkami niebieskiej pleśni. Dojrzewa ok. 2-3 miesięcy. Doskonale nadaje się na deskę serową, sprawdza się także jako dodatek do sosów, farszów, sałatek i past serowych oraz jako składnik kanapek.
Pozostałe informacje
Zawartość tłuszczu 50% w suchej masie = 28% w masie całkowitej
Warunki przechowywania
Min. temp. °C - 2°C
Maks. temp. °C - 5°C
Rodzaj opakowania
Typ - Tacka, opakowanie zgrzewane
Adres producenta
Nordex Food A/S
Nordre Ringgade 2
9330 Dronninglund
Dania
Adres zwrotny
Jansen Sp. z o.o.
ul. Szyszkowa 35/37
02-285 Warszawa
www.jansen.com.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100 g |
---|---|
wartość energetyczna | 1420 kJ/ 340 kcal |
tłuszcz | 29 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 18 g |
węglowodany | 0,1 g |
w tym cukry | 0,1 g |
białko | 20 g |
sól | 3,3 g |