Ser brie Jansen
Udostępnij na FacebookuSer brie Jansen - Oryginalny ser brie produkowany we Francji.Wytwarzany jest w postaci kręgów o średnicy 35 cm. Ma śmietankowy smak i charakterystyczny, lekko pieczarkowy zapach. Swoją charakterystyczną skórkę ser brie zawdzięcza Penicillium candidum, które biorą udział w procesie dojrzewania, znakomicie podnosząc smak sera.Ma białą, aksamitną skórkę i biało-żółty miąższ o intensywnym smaku. Proces dojrzewania trwa 3-4 tygodnie.
1 kg
Kod kreskowy: 2485390
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
pasteryzowane mleko krowie,
bakterie fermentacji mlekowej
enzym koagulujący,
sól
Marka
Jansen
Opis produktu
Brie zawdzięcza swój wysublimowany smak procesowi dojrzewania, w trakcie którego powstaje doskonała, szlachetna pleśń, puszysty miąższ oraz piękna, delikatna skórka. Wyjątkowo lekka, kremowa konsystencja Brie sprawia, że ser niemal natychmiast rozpływa się w ustach. Brie świetnie smakuje ze świeżym, chrupkim pieczywem oraz jako składnik deski serowej.
Pozostałe informacje
60% tł. w m. s., 28% tł. w masie całkowitej
Warunki przechowywania
Min. temp. °C - 2˚C
Maks. temp. °C - 6˚C
Adres producenta
Sasu Paturages Comtois
Rue Fromagerie
70500 Aboncourt-Gesincourt
Francja
Adres zwrotny
Jansen Sp. z o.o.
ul. Szyszkowa 35/37
02-285 Warszawa
www.jansen.com.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100 g |
---|---|
Wartość energetyczna | 1624 kJ/ 388 kcal |
Tłuszcz | 34,8 g |
Węglowodany | 1 g |
Białko | 17,8 g |
Sól | 0,93 g |