Ser gorgonzola dop
Udostępnij na FacebookuOryginalny ser miękki, z przerostem niebieskiej pleśni, produkowany we Włoszech
1 szt - 0,200 kg
Kod kreskowy: 8002004933133
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
pasteryzowane mleko krowie
sól
podpuszczka cielęca
pleśń Penicillium Roqueforti.
Marka
Jansen
Opis produktu
Gorgonzola to miękki ser z pasteryzowanego mleka krowiego, z niebieskim przerostem pleśni. Jest to jeden z najstarszych włoskich serów, produkowany w Lombardii. Posiada kremową konsystencję, wyrazisty, pikantny smak oraz lekko grzybowy zapach. Jest doskonałym dodatkiem do sałatek, sosów i makaronów jak również owoców.
Ser posiada oznaczenie DOP – chroniona nazwa pochodzenia.
Pozostałe informacje
Zawartość tłuszczu 48% w suchej masie = 26% w masie całkowitej
Warunki przechowywania
Min. temp. °C - 1°C
Maks. temp. °C - 6°C
Adres producenta
Biraghi S.p.A.
Via Cuneo 1
12030 Cavallermaggiore, Włochy
Adres zwrotny
Jansen Sp. z o.o.
ul. Szyszkowa 35/37
02-285 Warszawa
www.jansen.com.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100 g |
---|---|
wartość energetyczna | 1332 kJ/ 321 kcal |
tłuszcz | 27 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 18,9 g |
węglowodany | 0,6 g |
w tym cukry | 0,1 g |
białko | 19 g |
sól | 1,9 g |