Kiełbasa krakowska sucha z indykiem 320 g Olewnik
Udostępnij na FacebookuKiełbasa wieprzowo - drobiowa, grubo rozdrobniona, wędzona, parzona, suszona. Wyrób w osłonkach białkowych niejadalnych (Ø 60), cięty w skosy o masie 320 g. Powierzchnia równomiernie pomarszczona, sucha, czysta, osłonka ściśle przylegająca do masy mięsnej. Barwa batonu brązowa – do ciemnobrązowej, barwa mięsa czerwona do ciemnoczerwonej, tłuszczu biała do kremowej. Smak i zapach charakterystyczny dla kiełbasy z mięsa wieprzowego z dodatkiem mięsa indyczego peklowanego, wędzonej, parzonej, suszonej, umiarkowanie słony. Wyczuwalny smak i zapach użytych przypraw, niedopuszczalny smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy.
1 szt - 0,320 kg
Kod kreskowy: 5906245777705
Dodatkowe informacje
Producent
Opis marketingowy
Kiełbasa wieprzowo - drobiowa, grubo rozdrobniona, wędzona, parzona, suszona. Wyrób w osłonkach białkowych niejadalnych (Ø 60), cięty w skosy o masie 320 g. Powierzchnia równomiernie pomarszczona, sucha, czysta, osłonka ściśle przylegająca do masy mięsnej. Barwa batonu brązowa – do ciemnobrązowej, barwa mięsa czerwona do ciemnoczerwonej, tłuszczu biała do kremowej. Smak i zapach charakterystyczny dla kiełbasy z mięsa wieprzowego z dodatkiem mięsa indyczego peklowanego, wędzonej, parzonej, suszonej, umiarkowanie słony. Wyczuwalny smak i zapach użytych przypraw, niedopuszczalny smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy.
Składniki
100 g produktu wyprodukowano ze 132 g mięsa wieprzowego i 7 g mięsa indyczego.
Składniki: mięso wieprzowe, mięso indycze, sól, aromaty, glukoza, przyprawy, przeciwutleniacz – askorbinian sodu, substancja konserwująca – azotyn sodu. Może zawierać: GORCZYCĘ, JAJA, MLEKO (łączeni z LAKTOZĄ), SELER, SOJĘ, ZBOŻA zawierające GLUTEN.
Sposób przechowywania
przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Temperatura przechowywania min - max
2 - 18 °C
Nazwa producenta
Olewnik Sp. z o.o.
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | |
---|---|
Zawartość soli | 2,3 g |
Zawartość białek | 24 g |
Cukry | 0,5 g |
Zawartość węglowodanów | 1 g |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 6 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 15 g |
Wartość energetyczna kJ | 980 kJ |
Wartość energetyczna kcal | 235 kcal |