1 szt - 0,200 kg
Kod kreskowy: 5907555220141
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
mintaj (Theragra chalcogramma) 50%,
mąka pszenna,
oleje roślinne (słonecznikowy, rzepakowy) w zmiennych proporcjach,
przecier pomidorowy 7%,
woda,
pomidory 2%,
cebula,
sól,
skrobia,
cukier,
zioła,
ocet spirytusowy,
syrop glukozowy,
glukoza,
drożdże,
przyprawy,
pomidory w proszku.
Produkt może zawierać skorupiaki i mięczaki
Informacje dla alergików: pozostały tekst
Produkt może zawierać skorupiaki i mięczaki
Przechowywanie
W lodówce 1 dzień w temp. poniżej : * - 6 ° - 1 tydzień ** - 12 °C - 1 miesiąc *** - 18 °C - do daty minimalnej trwałości Produkt głęboko mrożony. Nie zamrażać ponownie. Chronić przed rozmrożeniem. Do spożycia po obróbce termicznej.
Przygotowanie i stosowanie
Sposób użycia : Wyciągnij produkt z kartonika , usuń folię i przygotuj :
na patelni - rozgrzej olej na patelni i smaż rybki na średnim ogniu przez ok 10 minut, od czasu do czasu przewracając, aż się zarumienią.
: W piekarniku - rozgrzej piekarnik do temp. 220 °C (z termoobiegiem do 180 °C), ułóż rybki w piekarniku na pergaminie i piecz przez ok. 20 minut.
Adres producenta
Abramczyk Sp. z o.o. 85-778 Bydgoszcz ul. Witebska 63
Adres zwrotny
Abramczyk Sp. z o.o. 85-778 Bydgoszcz ul. Witebska 63
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100 g | %RWS w 100 g |
---|---|---|
wartość energetyczna | 748 kJ / 178 kcal | 9% |
tłuszcz | 7,8 g | 11% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycony | 1,0 g | 5% |
węglowodany | 16 g | 6% |
w tym cukry | 2,7 g | 3% |
białko | 11 g | 22% |
sól | 1,1 g | 18% |
*RWS - referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal) |