1 szt - 0,380 kg
Kod kreskowy: 5900983005236
Dodatkowe informacje
Producent
Delecta
Życzymy udanych wypieków!
Pamiętaj... w pieczeniu najbardziej ceni się szczere intencje. Piecz śmiało dla innych... ot tak... Prosto z serca.
Tekst dotyczący alergenów
Produkt może zawierać jaja, soję, orzechy, orzeszki ziemne i nasiona sezamu.
Składniki
syrop glukozowy
mleko odtłuszczone w proszku
proszek do pieczenia (substancje spulchniające: difosforany, węglany sodu)
cukier
aromat
naturalny ekstrakt z wanilii
mąka pszenna tortowa 31%
emulgatory: estry kwasów tłuszczowych i poliglicerolu, mono-i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem mlekowym, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem octowym
skrobia pszenna
Marka
Delecta
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Biszkopt mieszanka do domowego wypieku ciasta.
Cechy
wyjątkowo puszysty
z mąką tortową
16 porcji
bez barwników
O marce
Życzymy udanych wypieków!
Pamiętaj... w pieczeniu najbardziej ceni się szczere intencje. Piecz śmiało dla innych... ot tak... Prosto z serca.
Dodatkowe informacje
Więcej inspiracji szukaj na www.delektujemy.pl
Dobra strona wypieków
Zalecenia dla alergików
Soja - Może zawierać
Pszenica - Zawiera
Sezam - Może zawierać
Orzeszki ziemne - Może zawierać
Jaja - Może zawierać
Orzechy - Może zawierać
Mleko - Zawiera
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Jednostka sprzedażowa
Głębokość - 68
Szerokość - 98
Wysokość - 206
Rodzaj opakowania
Typ - Torebka
Adres producenta
Bakalland S.A.
ul. Fabryczna 5
00-446 Warszawa
www.delecta.pl
Adres zwrotny
Bakalland S.A.
ul. Fabryczna 5
00-446 Warszawa
www.delecta.pl
Adres kontaktowy
ul. Fabryczna 5
00-446 Warszawa
Kontakt
Bakalland S.A.
Dodatki
Barwniki - Nie zawiera
Przepisy
Nasz przepis na biszkopt
Przygotuj:
Do ciasta: 4 jaja, 30 ml wody (ok. 3 łyżki)
Do ponczu: 175 ml przegotowanej wody, 25 ml soku z cytryny (sok z 1/2 cytryny), 25 ml alkoholu
Do dekoracji: krem i owoce
Sposób przygotowania:
Okrągłą tortownicę o średnicy ok. 24 cm wysmaruj tłuszczem i wysyp mąką.
Włącz piekarnik, nastaw na temp. 180°C bez termoobiegu (czas miksowania jest czasem nagrzewania piekarnika).
Do głębokiej miski wbij jaja, dodaj wodę, wsyp zawartość torebki i miksuj na najwyższych obrotach przez 4-5 min. Gotową masę przełóż do przygotowanej tortownicy.
Wstaw do piekarnika i piecz w temp. 180°C przez 40-45 min (sprawdź patyczkiem czy ciasto jest upieczone).
Po wystudzeniu, przekrój biszkopt na trzy części. Nasącz każdą z nich ponczem. Przełóż 2 opak. kremów tortowych Delecta lub 750 ml śmietany 30-36% tł. (ubitej z 3 opak. mixu do śmietany Delecta).
Do dekoracji polecamy świeże owoce oraz posypki Decorada Delecta.
Biszkopt przekładany
Przygotuj ciasto i poncz wg sposobu podstawowego.
Do kremu przygotuj 200 g Masy krówkowej Bakalland, 1 opak. Śnieżki Delecta, 500 ml schłodzonej śmietany 30-36% tł., 100 g masła, 3 łyżki cukru, 3 łyżki twarogu mielonego (lub zmiksowanego)
Śmietanę ubij ze Śnieżką, masło utrzyj z cukrem, dodaj twaróg i ponownie zmiksuj. Do śmietany dodawaj porcjami masę maślaną miksując na niskich obrotach. Na koniec dodaj Masę krówkową i ponownie zmiksuj.
Przekrój biszkopt na dwie części, nasącz je ponczem. Przełóż przygotowanym kremem oraz udekoruj owocami. Wstaw do lodówki na ok. 3 godziny do schłodzenia.
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć
ok. 550 g produktu po przyrządzeniu (16 porcji)
Adres internetowy
www.delecta.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza produktu po przygotowaniu Na 100 g | Wartość odżywcza produktu po przygotowaniu Na porcję 34 g | %RWS* na porcję 34 g |
---|---|---|---|
Wartość energetyczna | 1319 kJ | 453 kJ | 5% |
Wartość energetyczna | 312 kcal | 107 kcal | 5% |
Tłuszcz | 5,6 g | 1,9 g | 3% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 2,8 g | 1,0 g | 5% |
Węglowodany | 58 g | 20 g | 8% |
w tym cukry | 27 g | 9,4 g | 10% |
Białko | 6,9 g | 2,4 g | 5% |
Sól | 0,92 g | 0,32 g | 5% |
*RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). | |||
Wartości odżywcze liczone ze składnikami podanymi w sposobie przygotowania (bez dekoracji kremu). | |||
ok. 550 g produktu po przyrządzeniu (16 porcji) |