Boczek do pieczenia
Udostępnij na FacebookuBoczek pieczeniowy. Surowy wyrób mięsny wieprzowy z dodatkiem wody i białka wieprzowego.
1 kg
Kod kreskowy: 2072006
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
boczek wieprzowy 87%
woda
sól
przyprawy (zawierają gorczycę)
syrop glukozowy
dekstroza
hydrolizowane białka roślinne (rzepakowe i kukurydziane)
ekstrakt przypraw
aromaty (zawierają białka mleka)
hydrolizowane białka mleka
ekstrakt drożdży
błonnik pszenny (zawiera gluten)
białko wieprzowe kolagenowe
cukier
błonnik z babki płesznik
błonnik z cykorii
tłuszcz roślinny palmowy
Informacje dla alergików: pozostały tekst
Może zawierać soję oraz seler.
Zalecenia dla alergików
Gorczyca - Zawiera
Mleko - Zawiera
Gluten - Zawiera
Soja / nasiona soi - Może zawierać
Seler - Może zawierać
Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze od 0 °C do +4 °C. Po otwarciu przechowywać w warunkach chłodniczych nie dłużej niż 24 godziny.
Przygotowanie i stosowanie
Spożyć po obróbce termicznej.
Przygotowanie (porcja około 1 kg)
1. Wyjmij marynatę z ozdobnego opakowania. Nie zdejmuj transparentnej folii, służy ona do pieczenia.
2. Wstaw marynatę w folii do pieczenia do rozgrzanego piekarnika. Ułóż opakowanie jak na obrazku. Nie rozcinaj opakowania i nie wyjmuj produktu.
3. Piecz przez godzinę w temperaturze 200°C, następnie 30 minut w temperaturze 180°C. Opakowanie, pod wpływem temperatury, po pewnym czasie samoczynnie się otworzy.
4. Po upieczeniu pozostaw w zamkniętym piekarniku około 30 minut.
5. Wyjmij pieczeń z piekarnika i zdejmij folię.
6. Na ciepło, po dodaniu ulubionych dodatków, otrzymasz tradycyjne, polskie danie.
6a. Po wystudzeniu otrzymasz delikatną wędlinę, która łatwo się kroi.
Adres producenta
Animex Foods Spółka z o.o. Sp.k.
Morliny 15
14-100 Ostróda
Oddział w Starachowicach
ul. Krańcowa 4
27-200 Starachowice
Adres zwrotny
Animex Foods Spółka z o.o. Sp.k.
Morliny 15
14-100 Ostróda