1 szt - 0,080 kg
Kod kreskowy: 4770179180365
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
Praliny z nadzieniem:
Nadzienie o smaku czekolady orzechowej Gianduja 11%:
nadzienie o smaku toffi 10%;
nadzienie o smaku gorzkiej czekolady 11%,
Skład:
czekolada 45% (miazga kakaowa, cukier, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu, tłuszcz mleczny, stabilizator tristearynian sorbitolu, emulgatory: lecytyny sojowe, polirycynoolejnian poliglicerolu; aromat),
czekolada 12% (cukier, miazga kakaowa, tłuszcze roślinne (w różnych proporcjach: palmowy, shea, shorea z jąder manga),
tłuszcz mleczny, masło kakaowe, emulgatory: lecytyny sojowe, polirycynooleinian poliglicerolu; aromat),
czekolada mleczna 6% (cukier, masło kakaowe, odtłuszczone mleko w proszku, miazga kakaowa, tłuszcz mleczny, emulgatory: lecytyny sojowe, polirycynooleinian poliglicerolu; aromat),
czekolada orzechowa Gianduja 4% (cukier, orzechy laskowe 30%, miazga kakaowa, masło kakaowe, emulgator: lecytyny sojowa),
tłuszcze roślinne (palmowy z jąder palm, shea),
śmietanka,
cukier,
mleko zagęszczone niesłodzone 2,5%,
syrop glukozowy,
mleko zagęszczone słodzone 1,8% (mleko, cukier),
substancja utrzymująca wilgotność: sorbitole;
posypka marcepanowa 1,3% (cukier, migdały, tłuszcz roślinny (palmowy), stabilizator: sorbitole, zagęszczacz guma ksantanowa, substancja regulująca kwasowość: kwas cytrynowy, barwniki: tlenki żelaza i wodorotlenki żelaza),
śmietanka w proszku,
inwertowany syrop cukrowy,
dekstroza,
masło,
kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu,
częściowo odtłuszczone mleko w proszku,
kakao,
maślanka,
alkohol etylowy,
odtłuszczone mleko w proszku,
aromaty,
serwatka z mleka w proszku,
emulgatory: lecytyny sojowe,
polirycynooleinian poliglicerolu;
stabilizatory: inwertaza,
witamina C,
wodorowęglan sodu,
sól morska,
konserwanty sorbinian potasu,
tłuszcz mleczny,
naturalny aromat przypraw.
Zawartość substancji suchych kakao w masie czekoladowej nie mniej niż 41%.
Zawartość substancji suchych kakao w masie czekoladowej mlecznej nie mniej niż 25%.
Zawartość substancji suchych kakao w czekoladzie orzechowej Giandują nie mniej niż 32%.
Informacje dla alergików: pozostały tekst
Produkt może zawierać śladowe ilości orzechów arachidowych, innych orzechów, jaj i zboża zawierające gluten.
Zalecenia dla alergików
Orzechy - Może zawierać
Jaja - Może zawierać
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Przechowywanie
Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze 18°C.
Adres producenta
AB VILNIAUS PERGALE,
V.A. Graiciuno str. 26,
Vilnius LT-02241,
Lithuania.
Adres zwrotny
AB VILNIAUS PERGALE,
V.A. Graiciuno str. 26,
Vilnius LT-02241,
Lithuania.
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100 g |
---|---|
wartość energetyczna | 2240 kJ / 537 kcal |
tłuszcz | 31 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 20 g |
węglowodany | 53 g |
w tym cukry | 45 g |
białko | 5,8 g |
sól | 0,14 g |