1 szt
Kod kreskowy: 5905643000972
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
borowik szlachetny cały, świeżo mrożony
Marka
Leśne Skarby
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Borowiki całe / Boletus Edulis. Produkt głęboko mrożony.
Dodatkowe informacje
grzyboznawca nr: 1170
Warunki przechowywania
Maks. temp. °C - -18
Przechowywanie
W temp. nie wyższej niż -18°C: do upływu daty minimalnej trwałości podanej na opakowaniu.
Produkt głęboko mrożony.
Uwaga!
Chronić przed rozmrożeniem. Nie zamrażać powtórnie
Jednostka sprzedażowa
Głębokość - 72
Wysokość - 266
Szerokość - 215
Informacje o recyklingu
Opakowanie - Nadające się do recyklingu
Rodzaj opakowania
Typ - Zgrzewane
Adres producenta
PHZ KASOL J.A. Kazberuk
ul. Baranowicka 119
15-501 Białystok
Polska
Adres zwrotny
PHZ KASOL J.A. Kazberuk
ul. Baranowicka 119
15-501 Białystok
Polska
Tel.: +48 85 740 80 80
fax: +48 85 740 80 88
e-mail: kasol@kasol.com.pl
www.lesneskarby.pl
Kontakt
PHZ KASOL J.A. Kazberuk
Adres kontaktowy
ul. Baranowicka 119
15-501 Białystok
Polska
Przepisy
Zupa krem z borowików
Składniki:
60 dag mrożonych borowików „Leśne Skarby", 250 ml śmietany 30%, 100 g masła, 100 g cebulki, 500 ml bulionu, sól, pieprz, natka pietruszki.
Przygotowanie:
Borowiki opłukać. Smażyć na oleju. Dodać masło, cebulkę pokrojoną w kostkę. Do przesmażonych składników dodać bulion i gotować na małym ogniu ok. 15 min. Następnie wszystko zmiksować i ponownie zagotować, dodać śmietanę i doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać na gorąco z posiekaną natką pietruszki.
Kraj
Country of Origin - Polska
Telefon kontaktowy
+48857408080
Pochodzenie
Tekst dowolny o pochodzeniu - Wyprodukowano w Polsce. Kraj pochodzenia głównego składnika podany w/g kodów ISO 3166 - nadruk przy dacie przydatności.
Email kontaktowy
kasol@kasol.com.pl
Adres internetowy
www.lesneskarby.pl
Numer fax
+48857408088
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100 g produktu |
---|---|
Wartość energetyczna | 169 kJ / 40 kcal |
Tłuszcz | 0,6 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,1 g |
Węglowodany | 5,9 g |
w tym cukry | 0,6 g |
Błonnik | 2,6 g |
Białko | 1,5 g |
Sól | 0,0 g |
Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ/2 000 kcal). |