1 szt - 0,040 kg
Kod kreskowy: 5900288000493
Dodatkowe informacje
Producent
Cykoria
Gwarancja wysokiej jakości od 1880 roku
Tekst dotyczący alergenów
Produkt może zawierać: gluten, jaja, mleko i produkty pochodne.
Składniki
skrobia ziemniaczana
kakao o obniżonej zawartości tłuszczu 10-12% (11%)
skrobia kukurydziana
aromat
Marka
Cykoria
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Koncentrat budyniu w proszku.
Cechy
tylko naturalne barwniki
O marce
Gwarancja wysokiej jakości od 1880 roku
Pozostałe informacje
Opakowanie wystarcza do przyrządzenia 4 porcji produktu.
Zalecenia dla alergików
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Mleko - Może zawierać
Jaja - Może zawierać
Przygotowanie i stosowanie
Sposób przyrządzania:
1. Z ½ litra zimnego mleka odlać ½ szklanki i wsypać do niej zawartość torebki, dobrze wymieszać. Resztę mleka zagotować dodając 2 łyżki cukru i zestawić z ognia.
2. Wlać rozrobiony proszek i ciągle mieszając gotować jeszcze przez chwilę.
3. Gotowy budyń wlać do salaterek, spożywać na zimno lub ciepło.
Podawaj:
- z owocami
- z sosami deserowymi
- z konfiturami
- z syropami owocowymi
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Jednostka sprzedażowa
Szerokość - 115
Wysokość - 165
Głębokość - 8
Rodzaj opakowania
Typ - Torebka
Adres producenta
CYKORIA S.A.
Wierzchosławice 15
88-140 Gniewkowo
Adres zwrotny
CYKORIA S.A.
Wierzchosławice 15
88-140 Gniewkowo
Serwis Konsumenta
email: serwis@cykoria.com.pl
www.cykoria.com.pl
Adres kontaktowy
Wierzchosławice 15
88-140 Gniewkowo
Kontakt
CYKORIA S.A.
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć
Opakowanie wystarcza do przyrządzenia 4 porcji produktu.
Opakowanie logistyczne
GTIN - 05900288004736
Email kontaktowy
serwis@cykoria.com.pl
Adres internetowy
www.cykoria.com.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Średnia wartość odżywcza produktu po przyrządzeniu w 100 g | w 1 porcji (ok. 144 g) | %RWS* na porcję |
---|---|---|---|
Wartość energetyczna | 389 kJ/ 93 kcal | 560 kJ/ 133 kcal | 7% |
Tłuszcz | 1,8 g | 2,5 g | 4% |
w tym kw. tł. nasycone | 1,0 g | 1,5 g | 8% |
Węglowodany | 16 g | 23 g | 9% |
w tym cukry | 6,1 g | 8,8 g | 10% |
Błonnik | <0,5 g | <0,5 g | - |
Białko | 3,0 g | 4,3 g | 9% |
Sól | 0,10 g | 0,14 g | 2% |
Wartości odżywcze podane dla produktu przyrządzonego z mlekiem 2% tłuszczu i cukrem. | |||
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal). | |||
Potrzeby żywieniowe poszczególnych osób mogą być niższe lub wyższe zależnie od płci, wieku, poziomu aktywności fizycznej i innych czynników. |