Livity Brownie bezglutenowe amarantus kakao czekolada 275 g
Udostępnij na FacebookuNasze brownie to zdrowa i wartościowa alternatywa dla słodkich przekąsek. Zawarte w nich żelazo pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego, a także przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia. Wapń i magnez są potrzebne do utrzymania zdrowych kości i zębów. Zalecany jest zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia. Przygotowanie brownie jest dziecinnie proste. Przekonaj się sam! Zdrowa prawda o składnikach - Mąka z amarantusa - swój smak zawdzięcza specjalnie wyselekcjonowanemu amarantusowi, który pochodzi z najczystszych terenów Peru, położonych wysoko w górach na wysokości ponad 3000 m n.p.m. - Cukier kokosowy BIO - Naturalny, ekologiczny słodzik, który idealnie zastąpi cukier biały. Ceniony za swoje unikalne właściwości oraz karmelowy smak. - Ziarna kakao - Nazywane „pokarmem bogów". To esencja tego, co najlepsze w czekoladowych słodkościach. Mieszanka Wielokulturowa Mąka z amarantusa - z Peru Ziarno kakao - z Afryki i Ameryki Pd. Czekolada - z Belgii Kokosowy cukier BIO - z Indonezji
1 szt - 0,275 kg
Kod kreskowy: 5901752708877
Dodatkowe informacje
Producent
Tekst dotyczący alergenów
Może zawierać mleko.
Składniki
substancja spulchniająca: węglany sodu
czekolada w proszku 13% (miazga kakaowa, cukier, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, emulgator: lecytyny (z SOI))
cukier kokosowy BIO 45% (cukier kokosowy, sok z owoców mangostanu)
mąka z amarantusa 33,8%
kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu 4,8%
Marka
Livity
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Ciasto bezglutenowe brownie - w proszku do pieczenia.
Cechy
mieszanka do wypieku - dodaj wodę jajka i olej
wysoka zawartość błonnika pokarmowego
bogactwo żelaza
źródło wapnia
naturalnie bez glutenu
100% natury - bez glutenu, bez substancji konserwujących, bez barwników
Opis produktu
Nasze brownie to zdrowa i wartościowa alternatywa dla słodkich przekąsek. Zawarte w nich żelazo pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego, a także przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia. Wapń i magnez są potrzebne do utrzymania zdrowych kości i zębów. Zalecany jest zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia. Przygotowanie brownie jest dziecinnie proste. Przekonaj się sam!
Zdrowa prawda o składnikach
- Mąka z amarantusa - swój smak zawdzięcza specjalnie wyselekcjonowanemu amarantusowi, który pochodzi z najczystszych terenów Peru, położonych wysoko w górach na wysokości ponad 3000 m n.p.m.
- Cukier kokosowy BIO - Naturalny, ekologiczny słodzik, który idealnie zastąpi cukier biały. Ceniony za swoje unikalne właściwości oraz karmelowy smak.
- Ziarna kakao - Nazywane „pokarmem bogów". To esencja tego, co najlepsze w czekoladowych słodkościach.
Mieszanka Wielokulturowa
Mąka z amarantusa - z Peru
Ziarno kakao - z Afryki i Ameryki Pd.
Czekolada - z Belgii
Kokosowy cukier BIO - z Indonezji
Zalecenia dla alergików
Soja - Zawiera
Mleko - Może zawierać
Gluten - Nie zawiera
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Jednostka sprzedażowa
Szerokość - 149
Głębokość - 39
Wysokość - 179
Rodzaj opakowania
Typ - Karton
Adres producenta
De Care Group Sp. z o.o. i Wsp. Sp. Kom.
Pieńków 147A
05-152 Czosnów
Adres zwrotny
De Care Group Sp. z o.o. i Wsp. Sp. Kom.
Pieńków 147A
05-152 Czosnów
www.decare.pl
Kontakt
De Care Group Sp. z o.o. i Wsp. Sp. Kom.
Oświadczenia żywieniowe
Wysoka zawartość błonnika pokarmowego
Źródło wapnia
Bogactwo żelaza
Adres kontaktowy
Pieńków 147A
05-152 Czosnów
Oświadczenia zdrowotne
Wapń i magnez są potrzebne do utrzymania zdrowych kości i zębów.
Zalecany jest zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia.
Nasze brownie to zdrowa i wartościowa alternatywa dla słodkich przekąsek. Zawarte w nich żelazo pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego, a także przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia.
Dodatki
Sztuczne konserwanty - Nie zawiera
Barwniki - Nie zawiera
Przepisy
Przygotuj:
3 jajka, 80 ml wody, 100 ml oleju, formę do pieczenia 24 x 24 cm
Jak zrobić:
1. Piekarnik nagrzej do temperatury 180°C (góra-dół, bez termoobiegu). Formę do ciasta nasmaruj tłuszczem.
2. Do miski wbij jajka, wlej wodę i olej. Mieszaj mikserem na wysokich obrotach przez 1 minutę (do uzyskania lekko puszystej masy). Wsyp zawartość opakowania i całość miksuj na wolnych obrotach przez kolejną minutę.
3. Masę wlej do formy i piecz 40-50 minut. Brownie jest gotowe, gdy włożona w ciasto wykałaczka jest sucha.
Tip:
Dla wzbogacenia smaku brownie, użyj rozpuszczonego oleju kokosowego.
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć
16 porcji
Pochodzenie
Tekst dowolny o pochodzeniu - Kraj pochodzenia: czekolada w proszku: Belgia, mąka z amarantusa: Peru, cukier kokosowy BIO: Indonezja, Miejsce Pochodzenia ziarna kakao: Afryka i Ameryka Południowa.
Adres internetowy
www.decare.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100 g |
---|---|
wartość energetyczna | 1683 kJ / 399 kcal |
tłuszcz | 6,9 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 2,8 g |
węglowodany | 72 g |
w tym cukry | 42 g |
błonnik | 7,1 g |
białko | 8,9 g |
sól | 0,01 g |
wapń | 189,4 mg (24%)* |
magnez | 58,4 mg (16%)* |
żelazo | 7,49 mg (54%)* |
*DRWS- Dzienna Referencyjna Wartość Spożycia, Referencyjna Wartość Spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal) |