Dr. Oetker Babka o smaku cytrynowym 375 g

Udostępnij na Facebooku

Warto wiedzieć... Ciasta w proszku nie wymagają dodawania konserwantów, ponieważ powstały ze składników, które poddane zostały procesowi suszenia. Suszenie jest naturalną metodą utrwalania żywności.

Dr. Oetker Babka o smaku cytrynowym 375 g
  • Dr. Oetker Babka o smaku cytrynowym 375 g
Produkt chwilowo niedostępny

1 szt - 0,375 kg

Kod kreskowy: 5900437085265

Dodatkowe informacje
Moje tagi: Dodaj tag

Producent

Składniki

błonnik z cykorii

skrobia PSZENNA

aromat

mąka PSZENNA

cukier

sól

proszek do pieczenia (substancje spulchniające (difosforany węglany sodu), mąka PSZENNA)

Tekst dotyczący alergenów

Możliwa obecność MLEKA.

Marka

Dr. Oetker

Nazwa produktu uregulowana prawnie

Mieszanka w proszku do wypieku babki o smaku cytrynowym.

Cechy

bez barwników

bez oleju palmowego

bez syropu glukozowego

Opis produktu

Warto wiedzieć...
Ciasta w proszku nie wymagają dodawania konserwantów, ponieważ powstały ze składników, które poddane zostały procesowi suszenia. Suszenie jest naturalną metodą utrwalania żywności.

Zalecenia dla alergików

Mleko - Może zawierać

Pszenica - Zawiera

Przechowywanie

Najlepiej spożyć przed końcem - patrz spód torebki
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Jednostka sprzedażowa

Głębokość - 66

Wysokość - 186

Szerokość - 146

Rodzaj opakowania

Typ - Torebka

Adres producenta

Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk

Adres zwrotny

Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk

Serwis Konsumenta
tel.: 585 111 001
opłata zgodna z cennikiem operatora
serwis@oetker.pl
www.oetker.pl

Adres kontaktowy

ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk

Kontakt

Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.

O producencie

Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce

Informacje dot. stylu życia

Nie zawiera oleju palmowego

Dodatki

Syrop glukozowy lub glukozowo-fruktozowy - Nie zawiera

Zapachy - Zawiera

Barwniki - Nie zawiera

Przepisy

Babka o smaku cytrynowym
Dodaj:
- 2 jaja
- 100 g margaryny (lub masła)
- 100 ml mleka (ok. 10 łyżek)

Sposób przygotowania:
1. Przygotowanie ciasta
Piekarnik nastaw na temp. 180°C (bez termoobiegu). Zawartość opakowania wsyp do miski, dodaj jaja, miękki tłuszcz i mleko. Całość miksuj najpierw na niskich, potem na najwyższych obrotach przez ok. 3 min do uzyskania gładkiego ciasta.
2. Nakładanie do formy
Foremkę (dł. ok. 25 cm) posmaruj tłuszczem i oprósz mąką lub wyłóż papierem do pieczenia. Ciasto nałóż do foremki.
3. Pieczenie
Ciasto wstaw na środkowy poziom nagrzanego piekarnika.
Temperatura: 180°C
Czas pieczenia: ok. 55-60 min (do suchego patyczka)
Uwaga: Po ok. 20 min pieczenia natnij ciasto ostrym nożem wzdłuż na głębokość ok. 1 cm.

Upieczone ciasto wyjmij z formy po ok. 10 min. Po ostygnięciu udekoruj cukrem pudrem.

Babka Wielkanocna
Forma do pieczenia ok. 25 cm
Ciasto
Ciasto przygotuj wg p. 1 sposobu przygotowania. Przełóż do wysmarowanej tłuszczem i oprószonej mąką foremki z kominem (⌀ ok. 20 cm). Piecz jak w przepisie podstawowym. Upieczoną babkę pozostaw do całkowitego wystudzenia, a następnie wyjmij ją z formy i polej lukrem.
Polewa
Utrzyj lukier z 1 łyżki soku z cytryny, 2 łyżek wody i 8 łyżek cukru pudru. Polej nim wystudzoną babkę. Wierzch posyp skórką startą z umytej i sparzonej cytryny.
Smacznego!

Muffinki
Formę do muffinek posmaruj masłem i oprósz mąką lub wyłóż papilotkami. Ciasto przygotuj wg p. 1 sposobu przygotowania i rozłóż równomiernie w formie lub papilotkach. Piecz na środkowym poziomie nagrzanego piekarnika w temp. 180°C przez ok. 23-25 min (do suchego patyczka).
12 sztuk

Telefon kontaktowy

585 111 001

Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć

Ciasto można podzielić na 16 porcji, 1 porcja = ok. 43 g

Email kontaktowy

serwis@oetker.pl

Adres internetowy

www.oetker.pl

Wartości odżywcze

Wartości odżywczeWartość odżywcza po przyrządzeniu (margaryna 80 % tł., mleko 2 % tł.) 100 gWartość odżywcza po przyrządzeniu (margaryna 80 % tł., mleko 2 % tł.) 1 porcja = 43 g(%*)
Energia1405 kJ604 kJ7 %
Energia335 kcal144 kcal7 %
Tłuszcz14 g6 g9 %
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone3,9 g1,7 g9 %
Węglowodany46 g20 g8 %
w tym Cukry23 g9,7 g11 %
Białko5,4 g2,3 g5 %
Sól0,78 g0,34 g6 %
Ciasto można podzielić na 16 porcji, 1 porcja = ok. 43 g
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).


Supermarket internetowy Piotr i Paweł

Supermarket internetowy Piotr i Paweł

Wygodne zakupy online

Supermarket internetowy Piotr i Paweł to miejsce na udane zakupy w Internecie. Jesteśmy już w całej Polsce. Nasz internetowy sklep spożywczy to przyjemność z e-zakupów. W naszej ofercie: Pieczywo, Warzywa i Owoce, Nabiał, Sery, Wędliny i Mięso, Ryby, Mrożonki, Kawy i Herbaty, Przetwory i Przyprawy, Słodycze, Napoje. Piotr i Paweł – Zakupy przez Internet. Życzymy udanych zakupów. Supermarket online - Zapraszamy.