Dr. Oetker Ciasto kruche 400 g

Udostępnij na Facebooku

Ciasto kruche w proszku.

Dr. Oetker Ciasto kruche 400 g
  • Dr. Oetker Ciasto kruche 400 g
Produkt chwilowo niedostępny

1 szt - 0,400 kg

Kod kreskowy: 5900437086415

Dodatkowe informacje
Moje tagi: Dodaj tag

Producent

Składniki

proszek do pieczenia (substancje spulchniające (difosforany, węglany sodu), mąka PSZENNA)

cukier

sól

mąka PSZENNA

Tekst dotyczący alergenów

Możliwa obecność MLEKA.

Marka

Dr. Oetker

Nazwa produktu uregulowana prawnie

Mieszanka w proszku do wypieku ciasta kruchego.

Cechy

z przepisami na: szarlotkę, tartę z owocami, kruche ciasteczka

bez barwników, bez oleju palmowego, bez syropu glukozowego

Opis produktu

Ciasto kruche w proszku.

Zalecenia dla alergików

Pszenica - Zawiera

Mleko - Może zawierać

Przechowywanie

Najlepiej spożyć przed końcem - patrz spód torebki
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Jednostka sprzedażowa

Wysokość - 211

Głębokość - 28

Szerokość - 146

Rodzaj opakowania

Typ - Torebka

Adres producenta

Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk

Adres zwrotny

Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk

Serwis Konsumenta
tel.: 585 111 001
opłata zgodna z cennikiem operatora
serwis@oetker.pl
www.oetker.pl

Ostrzeżenie dotyczące bezpieczeństwa

Nie należy spożywać surowego ciasta przed upieczeniem.

Adres kontaktowy

ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk

Kontakt

Dr. Oetker Polska Sp. z. o.o.

O producencie

Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce

Informacje dot. stylu życia

Nie zawiera oleju palmowego

Dodatki

Syrop glukozowy lub glukozowo-fruktozowy - Nie zawiera

Barwniki - Nie zawiera

Przepisy

Szarlotka na kruchym cieście
Dodaj do ciasta:
- 100 g masła (lub margaryny)
- 1 jajko
- 2 łyżki wody
Do nadzienia:
- 1 kg jabłek
- 1-2 łyżeczki cynamonu
- 2 łyżki cukru
- sok z 1/2 cytryny
- 60 ml wody (ok. 6 łyżek)

Sposób przygotowania:
1. Ciasto kruche
Piekarnik nastaw na temp. 175 °C (bez termoobiegu). Zawartość opakowania wsyp do miski, dodaj miękkie masło lub margarynę, jajko i wodę. Całość zagnieć do uzyskania gładkiego ciasta. 1/3 ciasta włóż do zamrażalnika na ok. 30 min. Resztę ciasta rozłóż w wysmarowanej masłem i wysypanej mąką lub wyłożonej papierem do pieczenia formie (ø ok. 24 cm). Wstaw do nagrzanego piekarnika i podpiecz przez ok. 10-15 minut.
2. Nadzienie
Jabłka umyj, obierz i pokrój w grubszą kostkę. Dodaj cynamon, cukier, sok z cytryny i wodę, gotuj na średnim ogniu ok. 15-20 min aż jabłka nieco zmiękną. Ostudzoną masę jabłkową rozłóż równo na podpieczonym spodzie.
3. Górna warstwa
Na warstwę owoców zetrzyj resztę schłodzonego ciasta (tarka o dużych oczkach).
4. Pieczenie
Ciasto wstaw na środkowy poziom nagrzanego piekarnika.

Temperatura: 175 °C
Czas pieczenia: ok. 45-50 min

Zamiast jabłek można użyć konfiturę (ok. 400 g) lub śliwki (500-600 g). Ciasto ze śliwkami najlepiej jest zrobić w prostokątnej formie (29 cm x 21 cm), wykładając spód całym ciastem kruchym, a następnie śliwkami.

Tarta z owocami
Forma ø 24 cm
Dodaj
- 1 jajko
- 100 g masła
- 500 ml śmietanki 30 % tł.
- 1 Budyń smak waniliowy Dr. Oetkera
- 90 g cukru
- 200 g owoców

Ilość ciasta kruchego wystarcza na przygotowanie 2 tart. Zagnieć ciasto z jajkiem i masłem. Podziel na 2 części. Jedną część zamroź, a gdy znów przyjdzie Ci ochota na upieczenie tarty, wystarczy rozmrozić ciasto. Piekarnik nastaw na temp. 180 °C. Formę wysmaruj masłem i wyklej pozostawionym ciastem, nakłuj widelcem i odstaw na 15 min do schłodzenia. Podpiecz w piekarniku na złoto przez ok. 20 min. W 1/2 porcji śmietanki rozmieszaj budyń, a drugą zagotuj z cukrem, do gorącego płynu dodaj śmietankę z budyniem i zagotuj do zgęstnienia. Gotowy budyń wylej równo na tartę, na wierzchu ułóż owoce np. świeże lub mrożone truskawki, borówki, maliny (nie rozmrażaj). Piecz przez ok. 25-30 min, w temp. 180 °C.

Smacznego!

Kruche ciasteczka
ok. 45 szt.
Dodaj
- 100 g miękkiego masła
- 1 jajko
- mąkę do podsypania
- produkty Dr. Oetker do dekoracji

Zawartość opakowania wsyp do miski, zagnieć z masłem i jajkiem do uzyskania gładkiego ciasta. Ciasto rozwałkuj na podsypanej mąką stolnicy na grubość ok. 5 mm. Za pomocą foremek lub noża wycinaj ciasteczka i układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Możesz posypać je grubym cukrem, orzechami itp. Piecz w nagrzanym piekarniku, w temp. ok. 180 °C przez ok. 10-15 min. Po ostudzeniu udekoruj produktami Dr. Oetkera.

Telefon kontaktowy

585 111 001

Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć

16 porcji

Email kontaktowy

serwis@oetker.pl

Adres internetowy

www.oetker.pl

Wartości odżywcze

Wartości odżywczeWartość odżywcza po przyrządzeniu (bez owoców, masło) 100 gWartość odżywcza po przyrządzeniu (bez owoców, masło) 1 porcja = 36 g(%*)
Energia1640 kJ590 kJ7 %
Energia391 kcal141 kcal7 %
Tłuszcz16 g5,8 g8 %
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone10 g3,6 g18 %
Węglowodany54 g19 g7 %
w tym Cukry19 g6,7 g7 %
Białko6,7 g2,4 g5 %
Sól0,75 g0,27 g5 %
Ciasto można podzielić na 16 porcji, 1 porcja = ok. 36 g
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).


Supermarket internetowy Piotr i Paweł

Supermarket internetowy Piotr i Paweł

Wygodne zakupy online

Supermarket internetowy Piotr i Paweł to miejsce na udane zakupy w Internecie. Jesteśmy już w całej Polsce. Nasz internetowy sklep spożywczy to przyjemność z e-zakupów. W naszej ofercie: Pieczywo, Warzywa i Owoce, Nabiał, Sery, Wędliny i Mięso, Ryby, Mrożonki, Kawy i Herbaty, Przetwory i Przyprawy, Słodycze, Napoje. Piotr i Paweł – Zakupy przez Internet. Życzymy udanych zakupów. Supermarket online - Zapraszamy.