1 szt - 0,275 kg
Kod kreskowy: 4001163166639
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
mąka pszenna,
tłuszcz palmowy,
woda,
alkohol etylowy,
cukier,
sól spożywcza,
regulator kwasowości : kwas cytrynowy.
Cechy
30% mniej tłuszczu *
Smak domowej kuchni
* w porównaniu do ciasta francuskiego marki Henglein 275 g
Marka
HENGLEIN
Opis produktu
Ciasto francuskie light . Półprodukt garmażeryjny chłodzony. Idealnie sprawdza się w wielu przepisach kulinarnych z farszem : owocowym, mięsnym, kapuścianym, orzechowym i wieloma innymi. Stanowi oryginalną kompozycję smakową, to także duża oszczędność czasu.
Ciasto francuskie light to idealny produkt dla całej rodziny, wspólnie możemy tworzyć niepowtarzalne przysmaki.
Przechowywanie
Przechowywać w temp. od +2 ° do + 8 °C. Po otwarciu przechowywać szczelnie zamknięte w lodówce oraz spożyć w ciągu 1-2 dni.
Przygotowanie i stosowanie
Greckie torebki :
2 opakowania Henglein "Ciasto francuskie light", 100 g szpinaku (może być mrożony), 200 g pomidorów koktajlowych, 200 g sera Feta, 2 łyżki oliwy z oliwek, 1 łyżka musztardy, sól, pieprz, jajko.
1. Ciasto rozwinąć i pokroić na 6 kawałków (lub inaczej według uznania i zgodnie z fantazją), piekarnik nagrzać do 200 °C.
2. Szpinak, pomidory i ser pokroić w kostkę, wszystko wymieszać dodając musztardę i oliwę, doprawić solą i pieprzem.
3. Wyłożyć przygotowany farsz na każdą część pokrojonego ciasta, tak by po sklejeniu brzegów, powstały nadziewane torebki (jak na opakowaniu).
4. Dla uzyskania złocistego koloru, każdą torebkę posmarować roztrzepanym jajkiem, piec 15-20 min. e temp. 200 °C.
Warunki przechowywania
Min. temp. °C - +2 °C
Maks. temp. °C - +8 °C
Kraj
Kraj pochodzenia - Niemcy
Rodzaj opakowania
Typ - Folia plastikowa
Adres zwrotny
HENGLEIN Polska Sp. z o.o.
ul. Pietrusińskiego 4a,
40-842 Katowice