1 szt - 0,275 kg
Kod kreskowy: 9001536019185
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
mąka pszenna,
woda,
tłuszcz roślinny (palmowy) i olej roślinny (rzepakowy),
alkohol etylowy,
skrobia pszenna,
glukoza,
sól,
regulator kwasowości : kwas cytrynowy;
przeciwutleniacz : kwas askorbinowy
Informacje dla alergików: pozostały tekst
Produkt może zawierać mleko i jego pochodne
Przechowywanie
Przechowywać w temp. (+2 °C do +8°C). Użyć bezpośrednio po otwarciu.
Nadaje się do zamrożenia (-18°C) w dniu zakupu. Zamrożone można przechowywać do 6 miesięcy.
Rozmrażać przez całą noc w lodówce lub przez 3 godziny w temperaturze pokojowej.
Przygotowanie i stosowanie
Sposób przygotowania Tartaletek z kremem waniliowym i malinami
składniki :
275 g ciasta francuskiego firmy Wewalka, roztrzepane jajka (1 jajko i 2 łyżki stołowe wody),
270 g bitej śmietany , 40 g cukru, 1 laska vanilii, 200 g malin, świeża mięta, cukier puder
1. Rozgrzać piekarnik do 210 °C z termoobiegiem (lub 220 °C bez termoobiegu). Wyciągnąć ciasto z lodówki na 10 minut przed pieczeniem.
2. Rozwinąć je razem z papierem bezpośrednio na blasze do pieczenia i pokroić na 6 równych kwadratów (ok. 10 x 8 cm). Przy użyciu noża wyciąć kółka na owoce w 2 kwadratach. Wycięte kwadraty umieścić pojedynczo na pozostałych (pełnych) kwadratach.
3. Posmarować ubitym jajkiem i piec 15-20 minut (na średnim poziomie piekarnika), aż ciasto zbrązowieje i urośnie.
4. Ubić śmietanę z cukrem i wanilią. Ciasto wypełnić śmietaną, udekorować malinami, miętą i posypać cukrem pudrem.
Wskazówka : Ciasto francuskie można również użyć do przygotowania przekąsek, napoleonek, ciastek i kieszonek z owocami lub serem
Adres producenta
Wewalka GmbH Nfg.KG
Anton Gsellmann - StraBe 4
2601 Sollenau
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100 g |
---|---|
wartość energetyczna | 1628 kJ/ 390 kcal |
tłuszcz | 24 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 12 g |
węglowodany | 37 g |
w tym cukry | 1,2 g |
błonnik | 1,1 g |
białko | 6,0 g |
sól | 0,85 g |