Ciasto makaronowe
Udostępnij na FacebookuCiasto makaronowe 300 g. Idealnie sprawdza się również do przygotowania lasagne, pierogów, makaronów i tortellini.
1 szt - 0,300 kg
Kod kreskowy: 5907642734087
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
mąka z pszenicy durum,
jaja 15%,
woda,
sól,
ocet spirytusowy.
Dodatkowe informacje
Wyrób garmażeryjny chłodzony.
Pakowany w atmosferze ochronnej.
Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze od +2°C do +8°C
Przygotowanie i stosowanie
Makaron :
ciasto rozwinąć, usunąć pergamin i pokroić makaron na ulubioną szerokość. Gotować we wrzącej, lekko osolonej wodzie przez ok 3 minuty. Serwować z dowolnym sosem.
Lasagne :
Ciasto rozwinąć, usunąć pergamin i pokroić na wymiar foremki do lasagne. Foremkę posmarować tłuszczem, następnie układać warstwami ciasto-farsz-sos beszamel. Górę posypać starym serem i piec w nagrzanym piekarniku (180 °C) przez ok 30 minut. Serwować.
Pierogi :
ciasto rozwinąć, usunąć pergamin i pokroić na wybrane kształty. Nadziewać ulubionym farszem (mięso, szpinak, kapusta, ser lub owoce). Posmarowanie brzegów wodą lub jajkiem ułatwia sklejanie pierogów. Gotować na wolnym ogniu we wrzącej, lekko osolonej wodzie przez ok 5 minut. Serwować
Kraj
Kraj pochodzenia - Niemcy
Adres producenta
HENGLEIN Polska Sp. z o.o.
ul. Pietrusińskiego 4a
40-842 Katowice
tel. 32/260 55 66
www.henglein.pl
Adres zwrotny
HENGLEIN Polska Sp. z o.o.
ul. Pietrusińskiego 4a
40-842 Katowice
tel. 32/260 55 66
www.henglein.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100 g |
---|---|
Wartość energetyczna | 1199 kJ / 283 kcal |
Tłuszcz | 2,0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,7 g |
Węglowodany | 56 g |
w tym cukry | 4,3 g |
białko | 10 g |
sól | 1,2 g |