1 szt - 0,300 kg
Kod kreskowy: 9001536019253
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
mąka pszenna,
woda,
tłuszcz roślinny (palmowy) i olej roślinny (rzepakowy),
alkohol etylowy,
cukier,
glukoza,
substancja spulchniająca : difosforan disodowy,
wodorowęglan ,
skrobia pszenna,
emulgator : mono i diglicerydy kwasów tłuszczowych;
sól,
regulator kwasowości : kwas cytrynowy ;
substancja konserwująca : kwas askorbinowy,
drożdże,
przeciwutleniacz : kwas askorbinowy.
Informacje dla alergików: pozostały tekst
Produkt może zawierać mleko i jego pochodne
Przechowywanie
Przechowywać w temp. (+2 °C do +8°C). Użyć bezpośrednio po otwarciu.
Nadaje się do zamrożenia (-18°C) w dniu zakupu. Zamrożone można przechowywać do 6 miesięcy.
Rozmrażać przez całą noc w lodówce lub przez 3 godziny w temperaturze pokojowej.
Przygotowanie i stosowanie
1. Rozgrzać piekarnik do 190 °C z termoobiegiem (lub 200 °C bez termoobiegu). Użyć ciasto bezpośrednio po wyjęciu z lodówki i rozwinąć z papierem na blasze do pieczenia.
2. Przeciąć ciasto nożem wzdłuż perforacji (6 kawałków). Posmarować Croissanty wodą dla uzyskania połysku.
3. Piec 15-20 minut (na średnim poziomie piekarnika) lub do uzyskania złotego koloru.
Wskazówka : Croissanty można również nadziewać kremem orzechowym, czekoladą lub dżemem.
Ze względu na różną moc piekarników , czas pieczenia i temperatura mogą się różnić
Adres producenta
Wewalka GmbH Nfg.KG
Anton Gsellmann - StraBe 4
2601 Sollenau
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100 g |
---|---|
wartość energetyczna | 1538 kJ / 368 kcal |
tłuszcz | 20 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 11 g |
węglowodany | 40 g |
w tym cukry | 4,8 g |
Błonnik | 1,1 g |
białko | 6,4 g |
sól | 1,4 g |