Cukier Diamant Puder

Udostępnij na Facebooku

Cukier puder Diamant to bardzo drobno zmielony cukier kryształ. Stanowi znakomity składnik wypieków delikatnych i pulchnych ciast, świetnie nadaje się do przygotowywania lekkich kremów, bitej śmietany, a także mas serowych i makowych. Doskonale sprawdza się przy ozdabianiu wypieków i deserów. Świetny również jako składnik lukru czy polewy, które dzięki niemu są elastyczne, nie pękają i po wyschnięciu mają intensywnie świetlisty, biały kolor. Pakowany w zgrabny i estetyczny kartonik 250 g (dostępne również inne gramatury produktów)

Cukier Diamant Puder
  • Cukier Diamant Puder
  • Cukier Diamant Puder
Produkt chwilowo niedostępny

1 szt - 0,250 kg
Kod kreskowy: 5907069000024

Dodatkowe informacje
Moje tagi: Dodaj tag

Producent

Pfeifer&Langen

Polecamy smakowy cukier puder Diamant
z aromatem waniliowym
z aromatem cytrynowym
z dodatkiem kakao

Marka

Diamant

O marce

Polecamy smakowy cukier puder Diamant
z aromatem waniliowym
z aromatem cytrynowym
z dodatkiem kakao

Składniki

cukier biały

glukoza

Adres zwrotny

Pfeifer & Langen Marketing Sp. z o.o.
ul. Mickiewicza 35
60-959 Poznań
Serwis konsumencki:
Tel. 61-8665061
www.diamant.pl

Opis produktu

Cukier puder Diamant to bardzo drobno zmielony cukier kryształ. Stanowi znakomity składnik wypieków delikatnych i pulchnych ciast, świetnie nadaje się do przygotowywania lekkich kremów, bitej śmietany, a także mas serowych i makowych. Doskonale sprawdza się przy ozdabianiu wypieków i deserów. Świetny również jako składnik lukru czy polewy, które dzięki niemu są elastyczne, nie pękają i po wyschnięciu mają intensywnie świetlisty, biały kolor.
Pakowany w zgrabny i estetyczny kartonik 250 g (dostępne również inne gramatury produktów)

Przechowywanie

Przechowywać w suchym miejscu.

Adres producenta

Pfeifer & Langen Marketing Sp. z o.o.
ul. Mickiewicza 35
60-959 Poznań

Rodzaj opakowania

Typ - Karton

Dodatkowe informacje

Sprawdzone przepisy na www.diamant.pl

Przygotowanie i stosowanie

Lukier - przepis podstawowy
250 g cukru pudru Diamant, 4-6 łyżek stołowych gorącej wody
Cukier puder przesiać, a następnie zmieszać z taką ilością wody, aby uzyskać gęstą płynną masę. Tak przygotowaną polewą lukrową od razu polać ciasto.

Polewa biała
250 g cukru pudru Diamant, 3-4 łyżki gorącego mleka, 25 g tłuszczu
Cukier puder przesiać, dodać 3-4 łyżki stołowe gorącego mleka, mieszać aż do uzyskania gęstej polewy. Roztopić 25 g tłuszczu i połączyć z wcześniej przygotowaną masą, polać ciasto.

Wartości odżywcze

Wartości odżywczeŚrednie wartości odżywcze w 100 g:
Wartość energetyczna1700 kJ / 400 kcal
Białko0 g
Węglowodany100 g
Tłuszcz0 g


Supermarket internetowy Piotr i Paweł

Supermarket internetowy Piotr i Paweł

Wygodne zakupy online

Supermarket internetowy Piotr i Paweł to miejsce na udane zakupy w Internecie. Jesteśmy już w całej Polsce. Jedyne delikatesy internetowe z dostawą do domu! Nasz internetowy sklep spożywczy to przyjemność z e-zakupów. W naszej ofercie: Pieczywo, Warzywa i Owoce, Nabiał, Sery, Wędliny i Mięso, Ryby, Mrożonki, Kawy i Herbaty, Przetwory i Przyprawy, Słodycze, Napoje. Piotr i Paweł – Zakupy przez Internet. Życzymy udanych zakupów. Supermarket online - Zapraszamy.