Diamant Cukier trzcinowy nierafinowany Dry Demerara drobny 500 g

Udostępnij na Facebooku

Ze względu na drobne kryształy jest idealny do Mojito oraz do wypieków. Na tylnej ściance opakowania znajduje się przepis na interesujący wypiek, a na frontowej wycięte okienka, przez które widać produkt. Poza tym w kartoniku umieszczone są woreczki strunowe, których wygodne i szczelne zamknięcie pozwala na łatwiejsze dozowanie cukru oraz chroni go przed wilgocią, zanieczyszczeniem i wysypywaniem się. Produkt nie zawiera sztucznych barwników i konserwantów.

Diamant Cukier trzcinowy nierafinowany Dry Demerara drobny 500 g
  • Diamant Cukier trzcinowy nierafinowany Dry Demerara drobny 500 g
  • Diamant Cukier trzcinowy nierafinowany Dry Demerara drobny 500 g
Produkt chwilowo niedostępny

1 szt - 0,500 kg
Kod kreskowy: 5907069001922

Dodatkowe informacje
Moje tagi: Dodaj tag

Producent

Adres firmy

ul. Mickiewicza 35
60-837 Poznań

Adres internetowy

www.diamant.pl

Adres producenta

Pfeifer & Langen Marketing Sp. z o.o.
ul. Mickiewicza 35
60-837 Poznań

Adres zwrotny

Pfeifer & Langen Marketing Sp. z o.o.
ul. Mickiewicza 35
60-837 Poznań
Serwis konsumencki:
tel. +48 61-8665061
www.diamant.pl

Dodatkowe informacje

Uwaga:
W kartoniku dla Państwa wygody umieściliśmy woreczek strunowy. Jego szczelne zamknięcie chroni cukier przed wilgocią, zanieczyszczeniem i wysypywaniem się.

Marka

Diamant

Nazwa firmy

Pfeifer & Langen Marketing Sp. z o.o.

Nazwa produktu uregulowana prawnie

Cukier trzcinowy nierafinowany Dry Demerara drobny

Opis produktu

Cukier trzcinowy Diamant Dry Demerara drobny szybko się rozpuszcza. Doskonały do lekkich ciast, biszkoptów, kremów, bez i sufletów. Idealny do kawy oraz drinków.

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po użyciu szczelnie zamknąć.

Przepisy

Florentynki z polewą czekoladowo-pomarańczową

Składniki: 50 g Cukru Trzcinowego Diamant Dry Demerara drobny, 50 g masła, 200 g mleka skondensowanego (niesłodzonego), 20 g mąki, 300 g mieszanki z posiekanych orzechów i płatków migdałowych.

W rondlu rozpuścić cukier z masłem, gdy się całkiem rozpuści dodać mleko, mąkę i orzechy. Dokładnie wymieszać i rozłożyć na blasze wyłożonej woskowanym papierem do pieczenia. Piec 15 minut w temp. 180°C. Ostudzić. W międzyczasie przygotować polewę i fantazyjnie polać nią ciasto. Po zastygnięciu polewy pokroić na kwadraciki lub romby.

Polewa czekoladowo-pomarańczowa: 150 g czekolady gorzkiej, 2 łyżki drobno otartej skórki pomarańczowej, 2 łyżeczki Cukru Trzcinowego Diamant Dry Demerara drobny.
Skórkę pomarańczową krótko przesmażyć z cukrem. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i energicznie wymieszać ze skórką.

Sprawdzone przepisy na: www.diamant.pl

dołącz do nas
www.facebook.com/diamantowa.kuchnia

Rodzaj opakowania

Typ - Karton

Telefon/Fax kontaktowy

+48618665061

Wartości odżywcze

w 100 g
Wartość energetyczna400 kcal
Tłuszcz0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone0 g
Węglowodany100 g
w tym cukry100 g
Białko0 g
Sól0,01 g


Supermarket internetowy Piotr i Paweł

Supermarket internetowy Piotr i Paweł

Wygodne zakupy online

Supermarket internetowy Piotr i Paweł to miejsce na udane zakupy w Internecie. Jesteśmy już w całej Polsce. Jedyne delikatesy internetowe z dostawą do domu! Nasz internetowy sklep spożywczy to przyjemność z e-zakupów. W naszej ofercie: Pieczywo, Warzywa i Owoce, Nabiał, Sery, Wędliny i Mięso, Ryby, Mrożonki, Kawy i Herbaty, Przetwory i Przyprawy, Słodycze, Napoje. Piotr i Paweł – Zakupy przez Internet. Życzymy udanych zakupów. Supermarket online - Zapraszamy.