Diamant Cukier żelujący trzcinowy 500 g

Udostępnij na Facebooku

Diamant trzcinowy cukier żelujący nadaje konfiturom intensywny owocowy zapach, bogatą barwę i wyjątkowy smak. Wydobywa naturalny aromat owoców pochodzących z naszych ogrodów (truskawek, wiśni), jak i z owoców egzotycznych (banany, pomarańcze). Produkowany z nierafinowanego cukru trzcinowego. Nie zawiera barwników ani środków konserwujących. Idealnie nadaje się do wszystkich owoców przez cały rok!

Diamant Cukier żelujący trzcinowy 500 g
  • Diamant Cukier żelujący trzcinowy 500 g
  • Diamant Cukier żelujący trzcinowy 500 g
Produkt chwilowo niedostępny

1 szt - 0,500 kg
Kod kreskowy: 5907069000772

Dodatkowe informacje
Moje tagi: Dodaj tag

Producent

Adres firmy

ul. Mickiewicza 35
60-959 Poznań

Adres internetowy

www.diamant.pl

www.facebook.com/diamantowa.kuchnia

Adres producenta

Pfeifer & Langen Marketing Sp. z o.o.
ul. Mickiewicza 35
60-959 Poznań

Adres zwrotny

Serwis konsumencki:
tel. 061-8665061
www.diamant.pl
dołącz do nas na www.facebook.com/diamantowa.kuchnia

Cechy

Najlepszy Produkt wybór konsumentów 2015 - złoty medal

na 500 g owoców

Dodatki

Substancje konserwujące - Nie zawiera

Marka

Diamant

Nazwa firmy

Pfeifer & Langen Marketing Sp. z o.o.

Nazwa produktu uregulowana prawnie

Cukier żelujący Trzcinowy

Opis produktu

Cukier żelujący trzcinowy jest doskonały do przygotowywania konfitur z ulubionych owoców sezonowych i południowych.
Nadaje im niepowtarzalny aromat i wyrazisty smak.

Produkt nie zawiera środków konserwujących.
Zawartość cukru w konfiturze gwarantuje w naturalny sposób jej dłuższe przechowywanie.

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Przepisy

Przepis podstawowy
Na 500 g przygotowanych owoców
1. Owoce obrać, usunąć pestki, szypułki, listki, skórkę (w zależności od rodzaju owoców). Odważyć 500 g i dokładnie rozdrobnić (np. blenderem).
2. Masę owocową połączyć z 500 g Cukru żelującego trzcinowego i przełożyć do wysokiego garnka.
3. Mieszając doprowadzić do wrzenia. Gotować przez 4 minuty, nie zapominając o mieszaniu.
4. Gorącymi konfiturami napełnić słoiki i zamknąć.

Konfitury z kawałkami owoców
Połowę owoców zmiksować, resztę pokroić, wymieszać z Cukrem żelującym trzcinowym. Odstawić na 3-4 godziny do lodówki. Dalej postępować jak w przepisie powyżej.

Uwaga:
Jednorazowo maksymalnie można przygotować konfitury z dwóch opakowań

Rodzaj opakowania

Typ - Torebka

Składniki

surowy cukier trzcinowy

substancja zagęszczająca: pektyna

regulator kwasowości: kwas cytrynowy

olej roślinny (palmowy/kokosowy)

Telefon/Fax kontaktowy

061-8665061

Wartości odżywcze

398 kcal
Wartość energetyczna1694 kJ
Tłuszcz0,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone0,2 g
Węglowodany98 g
w tym cukry98 g
Białko0 g
Sól0,02 g


Supermarket internetowy Piotr i Paweł

Supermarket internetowy Piotr i Paweł

Wygodne zakupy online

Supermarket internetowy Piotr i Paweł to miejsce na udane zakupy w Internecie. Jesteśmy już w całej Polsce. Jedyne delikatesy internetowe z dostawą do domu! Nasz internetowy sklep spożywczy to przyjemność z e-zakupów. W naszej ofercie: Pieczywo, Warzywa i Owoce, Nabiał, Sery, Wędliny i Mięso, Ryby, Mrożonki, Kawy i Herbaty, Przetwory i Przyprawy, Słodycze, Napoje. Piotr i Paweł – Zakupy przez Internet. Życzymy udanych zakupów. Supermarket online - Zapraszamy.