Cuor di Mare Sól morska drobnoziarnista 1000 g
Udostępnij na Facebooku„Cuor di Mare" czyli „Serce Morza" to pierwsza w 100% włoska sól morska extra virgin. Sól ta krystalizuje się na dziewiczym wybrzeżu południowych Włoch. Swój niepowtarzalny charakter zawdzięcza czystości środowiska i włoskiej tradycji pozyskiwania soli z wody morskiej. Pola solne „Saline di Margherita di Savoia" położone są na terenie Parku Narodowego uznanego za najczystszy ekologicznie region Włoch. W gorących promieniach słońca krystalizuje się sól, która po zbiorach jest dodatkowo suszona. Dzięki takiemu zabiegowi doskonale nadaje się do napełniania domowych solniczek (drobna) i młynków (gruba). System monitorowania i nowoczesna technologia w połączeniu z tradycją, stoją na straży doskonałej jakości soli „Cuor di Mare" Seria soli niejodowanych została stworzona dla wszystkich tych, którzy preferują naturalny charakter soli morskich. Sól, która nie jest dodatkowo jodowana i nie zawiera antyzbrylaczy jest doskonałym, naturalnym konserwantem spożywczym. Sole „Cuor di Mare" mają intensywny, a zarazem delikatny smak i doskonale się rozpuszczają. To one nadają potrawom indywidualny charakter.
1 szt - 1,000 kg
Kod kreskowy: 8016926700063
Dodatkowe informacje
Producent
Cuor di Mare
Sól "Cuor di Mare" jest zbierana i pakowana w fabryce Margherita di Savoia przez Atisale SpA.
Składniki
morska sól spożywcza
Marka
Cuor di Mare
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Sól spożywcza uzyskana z wody morskiej
Cechy
bez antyzbrylaczy
niejodowana
magnez 20 mg/100 g
100% włoska
nie zawiera tłuszczu, cholesterolu i cukru
Opis produktu
„Cuor di Mare" czyli „Serce Morza" to pierwsza w 100% włoska sól morska extra virgin. Sól ta krystalizuje się na dziewiczym wybrzeżu południowych Włoch. Swój niepowtarzalny charakter zawdzięcza czystości środowiska i włoskiej tradycji pozyskiwania soli z wody morskiej. Pola solne „Saline di Margherita di Savoia" położone są na terenie Parku Narodowego uznanego za najczystszy ekologicznie region Włoch. W gorących promieniach słońca krystalizuje się sól, która po zbiorach jest dodatkowo suszona. Dzięki takiemu zabiegowi doskonale nadaje się do napełniania domowych solniczek (drobna) i młynków (gruba). System monitorowania i nowoczesna technologia w połączeniu z tradycją, stoją na straży doskonałej jakości soli „Cuor di Mare"
Seria soli niejodowanych została stworzona dla wszystkich tych, którzy preferują naturalny charakter soli morskich. Sól, która nie jest dodatkowo jodowana i nie zawiera antyzbrylaczy jest doskonałym, naturalnym konserwantem spożywczym. Sole „Cuor di Mare" mają intensywny, a zarazem delikatny smak i doskonale się rozpuszczają. To one nadają potrawom indywidualny charakter.
O marce
Sól "Cuor di Mare" jest zbierana i pakowana w fabryce Margherita di Savoia przez Atisale SpA.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu.
Produkt ważny bezterminowo.
Jednostka sprzedażowa
Głębokość - 58
Wysokość - 151
Szerokość - 116
Rodzaj opakowania
Typ - Karton
Adres producenta
Atisale SpA.
Corso Vittorio Emanuele, 90
76016 Margherita di Savoia (BT)
Italy
Adres zwrotny
Atisale SpA.
Corso Vittorio Emanuele, 90
76016 Margherita di Savoia (BT)
Italy
www.courdimare.it
Kontakt
Atisale SpA.
Adres kontaktowy
Corso Vittorio Emanuele, 90
76016 Margherita di Savoia (BT)
Italy
Oświadczenia żywieniowe
Magnez 20 mg/100 g
nie zawiera tłuszczu, cholesterolu i cukru
Adres internetowy
www.courdimare.it
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100 g | 1,5 g |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 0 kJ/kcal | 0 kJ/kcal |
Tłuszcz | 0,0 g | 0,0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,0 g | 0,0 g |
Węglowodany | 0,0 g | 0,0 g |
w tym cukry | 0,0 g | 0,0 g |
Błonnik | 0,0 g | 0,0 g |
Białko | 0,0 g | 0,0 g |
Sól | 99,2 g | 1,5 g |
Magnez | 20 mg | 0,3 mg |
Potas | 30 mg | 0,45 mg |