HiPP BIO Puree z ziemniaczków z kukurydzą i indykiem po 5. miesiącu 190 g
Udostępnij na FacebookuProdukt z certyfikatem ekologicznym. Znak HiPP BIO to gwarancja najwyższej jakości ekologicznej - jeszcze wyższej niż wymagana przepisami prawa. hipp.pl/bio-od-pokolen - bez dodatku soli - naturalny, delikatny smak - kwas alfa-linolenowy (ALA) z grupy Omega-3 - ważny dla rozwoju mózgu i komórek nerwowych - zgodnie z przepisami prawa żywność dla niemowląt i małych dzieci nie zawiera substancji konserwujących i barwników - bez aromatów Zadbaj o zrównoważoną dietę oraz zdrowy tryb życia swojego dziecka.
1 szt - 0,190 kg
Kod kreskowy: 9062300024712
Dodatkowe informacje
Producent
HiPP
HiPP
BIO od pokoleń
Climate-positive
HiPP aktywnie uczestniczy w ochronie klimatu:
z każdym słoiczkiem wspólnie zmniejszamy emisję CO2.
hipp.pl/climate-positive
Tekst dotyczący alergenów
Produkt bezglutenowy
Składniki
olej rzepakowy* 1,9 %
*z rolnictwa ekologicznego
mięso z indyka* 8,5 %
skrobia ryżowa*
warzywa* 44 % (kukurydza* 23 %, ziemniaki* 21 %)
woda
Marka
HiPP
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Pełnowartościowy posiłek warzywno-mięsny dla niemowląt. Puree z ziemniaczków z kukurydzą i indykiem. Produkt utrwalony termicznie - sterylizowany.
Cechy
BIO - jakość, za którą ręczę - Stefan Hipp
Opis produktu
Produkt z certyfikatem ekologicznym. Znak HiPP BIO to gwarancja najwyższej jakości ekologicznej - jeszcze wyższej niż wymagana przepisami prawa. hipp.pl/bio-od-pokolen
- bez dodatku soli - naturalny, delikatny smak
- kwas alfa-linolenowy (ALA) z grupy Omega-3 - ważny dla rozwoju mózgu i komórek nerwowych
- zgodnie z przepisami prawa żywność dla niemowląt i małych dzieci nie zawiera substancji konserwujących i barwników
- bez aromatów
Zadbaj o zrównoważoną dietę oraz zdrowy tryb życia swojego dziecka.
O marce
HiPP
BIO od pokoleń
Climate-positive
HiPP aktywnie uczestniczy w ochronie klimatu:
z każdym słoiczkiem wspólnie zmniejszamy emisję CO2.
hipp.pl/climate-positive
Pozostałe informacje
Unijne logo rolnictwa ekologicznego - HU-ÖKO-01 rolnictwo UE/spoza UE
Zalecenia dla alergików
Zboża zawierające gluten - Nie zawiera
Przygotowanie i stosowanie
Sposób użycia:
Otwarty słoiczek z całą zawartością lub odpowiednią porcję przełożoną do miseczki podgrzej w kąpieli wodnej lub kuchence mikrofalowej, wymieszaj i sprawdź temperaturę. Pozostałą, niepodgrzaną zawartość słoiczka zamknij, wstaw do lodówki i zużyj następnego dnia. Używaj plastikowej łyżeczki.
Jakość tego produktu w momencie opuszczania zakładu produkcyjnego była bez zarzutu - przed użyciem upewnij się, że słoiczek nie został naruszony. Nie używaj, jeśli środek wieczka się ugina. Bezpieczne zamknięcie próżniowe - klika przy pierwszym otwarciu.
Rodzaj opakowania
Typ - Słoik
Adres producenta
Wyprodukowano dla
HiPP Polska Sp. z o.o.,
ul. Giełdowa 1,
01-211 Warszawa,
www.hipp.pl
Adres zwrotny
HiPP Polska Sp. z o.o.,
ul. Giełdowa 1,
01-211 Warszawa,
www.hipp.pl
Adres kontaktowy
ul. Giełdowa 1,
01-211 Warszawa
Oświadczenia żywieniowe
bez dodatku soli
Kontakt
HiPP Polska Sp. z o.o.
Wymiary od dostawcy
Wysokość na półce - 92
Szerokość na półce - 62
Głębokość na półce - 62
Waga od dostawcy
Waga brutto - 298
Jednostka sprzedażowa - od dostawcy
Głębokość - 62
Szerokość - 62
Wysokość - 92
Informacje dot. stylu życia
Bezglutenowy
Bez dodatku soli
Organiczne
Dodatki
Smaki / Aromaty - Nie zawiera
Barwniki - Nie zawiera
konserwanty - Nie zawiera
Kraj
Kraj pochodzenia - Produkt UE
Pochodzenie
Tekst dowolny o pochodzeniu - Wyprodukowano w Unii Europejskiej
Adres internetowy
www.hipp.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza 100 g | Wartość odżywcza 190 g (1 porcja) |
---|---|---|
wartość energetyczna (kJ/kcal) | 322/77 | 612/146 |
tłuszcz, w tym | 3,0 g | 5,7 g |
- kwasy nasycone | 0,5 g | 1,0 g |
- kwasy jednonienasycone | 1,6 g | 3,0 g |
- kwasy wielonienasycone | 0,9 g | 1,7 g |
węglowodany | 9,3 g | 17,7 g |
- w tym cukry | 2,0 g | 3,8 g |
błonnik | 0,9 g | 1,7 g |
białko | 2,7 g | 5,1 g |
sól* | <0,05 g | <0,05 g |
sód | <0,02 g | <0,02 g |
kwas alfa-linolenowy (Omega-3) | 0,14 g | 0,27 g |
*zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu |