1 szt - 0,200 kg
Kod kreskowy: 5907222459003
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
ciecierzyca 40% ,
bób 40% ,
czerwona papryka ,
cebula ,
natka pietruszki ,
czosnek ,
woda ,
liście mięty ,
koper ,
olej rzepakowy ,
przyprawy ,
sól
Przechowywanie
Pakowano w atmosferze ochronnej .
Przechowywać w temperaturze od 0°C do 6°C.
Po otwarciu opakowania spożyć w ciągu 24 h.
Przygotowanie i stosowanie
Frytkownica : Wyjąć z opakowania . Nagrzać do 175°C . Włożyć kotleciki do frytkownicy w pełnym zanurzeniu . Pozostawić do wysmażenia przez 2 minuty.
Piekarnik : Wyjąć produkt z opakowania . Obie strony kotletów posmarować niewielką ilością oleju i rozłożyć bezpośrednio na blasze. Piec na środkowym poziomie w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C ( piekarnik gazowy poziom 4 ) przez około 6 minut .
Patelnia : Wyjąć produkt z opakowania. Na patelnię wlać 2-3 łyżki oleju. Kotlety smażyć na rozgrzanym oleju , na średnim ogniu przez około 2 minuty6 z każdej strony do zarumienienia. Usmażone kotlety położyć na papierowym ręczniku w celu odsączenia nadmiaru oleju.
Raz podgrzanego produktu nie podgrzewać ponownie
Kraj
Kraj pochodzenia - Polska
Adres producenta
Kuchnia Polki Sp.z.o.o
ul. Sowia 16
62-080 Tarnowo Podgórne
Adres zwrotny
Opinie i uwagi na temat produktu proszę kierować na adres : opinie@kuchniapolki.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | 100 g |
---|---|
Wartość energetyczna | 1047 kJ / 251 kcal |
Tłuszcz | 12 g |
w tym kwasy tłuszczowe | 1,4 g |
Węglowodany | 20 g |
w tym cukry | 2,6 g |
Błonnik | 10 g |
Białko | 11 g |
Sól | 2,1 g |