Fasola Bionica czerwona Bio
Udostępnij na FacebookuFasola czerwona uprawiana już przez Azteków, występowała w stanie dzikim na obszarze obu Ameryk. Jej smak i zapach nieco przypomina mięso, nasiona są zazwyczaj ciemnoczerwone, choć zdarzają się również odmiany o barwie czarnej lub białej. Stosuje się ją do sałatek, zup i potrawek, podaje suszoną lub soloną.
1 szt - 0,400 kg
Kod kreskowy: 5904277730798
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
Fasola czerwona*.
*Produkt rolnictwa ekologicznego
Marka
Bionica
Dodatkowe informacje
Produkt Rolnictwa Ekologicznego
Certyfikat Agro Bio Test.
PL-EKO-07-04904
Opis produktu
Fasola czerwona uprawiana już przez Azteków, występowała w stanie dzikim na obszarze obu Ameryk. Jej smak i zapach nieco przypomina mięso, nasiona są zazwyczaj ciemnoczerwone, choć zdarzają się również odmiany o barwie czarnej lub białej. Stosuje się ją do sałatek, zup i potrawek, podaje suszoną lub soloną.
Informacje o recyklingu
Opakowanie - Nadające się do recyklingu
Informacje dla alergików: pozostały tekst
Pakowano w zakładzie konfekcjonującym sezam, orzechy laskowe, soję oraz produkty zawierające gluten.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przygotowanie i stosowanie
Sposób przygotowania :
1 filiżanka fasoli czerwonej, 3 filiżanki wody, sól morska lub algi morskie. Wypłukać, moczyć 12 godzin, odlać wodę, gotować z nową wodą, solą lub lub algami pod przykryciem, na małym ogniu (płytce 90 minut) (w szybkowarze 50 minut). Polecana z kminkiem, oregano czy liściem laurowym.
Kraj
Kraj pochodzenia - Turcja
Adres producenta
Bionica Sp. z o.o.
ul. Złota 1
59 -500 Złotoryja,
tel. 76-878 79 79
www.bionica.pl
Adres zwrotny
Bionica Sp. z o.o.
ul. Złota 1
59 -500 Złotoryja,
tel. 76-878 79 79
www.bionica.pl