Fasola czarna
Udostępnij na FacebookuFasola czarna bio. Źródło białka. Ułatwia utrzymanie właściwej wagi ciała. Cenny element diety w profilaktyce chorób kobiecych.
1 szt - 0,400 kg
Kod kreskowy: 5904277730194
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
Fasola czarna*.
*Produkt rolnictwa ekologicznego
Marka
Bionica
Dodatkowe informacje
Produkt Rolnictwa Ekologicznego
Certyfikat Agro Bio Test.
PL-EKO-07-04904
Opis produktu
Ten gatunek fasoli o nieco ziemistym zapachu i smaku był już uprawiany w czasach przedhistorycznych przez południowo-amerykańskich Indian. Do dziś stanowi podstawę wielu dań meksykańskich, jest też popularny w kuchni chińskiej i japońskiej. Czarna fasola doskonale zaspokaja głód. Może być spożywana samodzielnie lub jako dodatek do zup, sałatek, potraw duszonych, gulaszy itp. Najlepiej smakuje w towarzystwie aromatycznych przypraw, takich jak oregano, majeranek, kminek i tymianek oraz w połączeniu z soczewicą i zielonym groszkiem.
Informacje o recyklingu
Opakowanie - Nadające się do recyklingu
Informacje dla alergików: pozostały tekst
Pakowano w zakładzie konfekcjonującym sezam, orzechy laskowe, soję oraz produkty zawierające gluten.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przygotowanie i stosowanie
Sposób przygotowania :
1 filiżanka czarnej fasoli, 2-3 filiżanki wody, sól morska lub algi morskie. Wypłukać, moczyć 12 godzin, odlać wodę, gotować z nową wodą, solą lub algami pod przykryciem, na małym ogniu (płytce), 1,5-2 h. Polecana z tymiankiem, oregano, kminkiem i imbirem.
Kraj
Kraj pochodzenia - Chiny
Adres producenta
Bionica Sp. z o.o.
ul. Złota 1
59 -500 Złotoryja,
tel. 76-878 79 79
www.bionica.pl
Adres zwrotny
Bionica Sp. z o.o.
ul. Złota 1
59 -500 Złotoryja,
tel. 76-878 79 79
www.bionica.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100 g |
---|---|
wartość energetyczna | 1425 kJ / 341 kcal |
tłuszcz | 1,42 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,37 g |
węglowodany | 47,1 g |
w tym cukry | 2,12 g |
błonnik | 15,2 g |
białko | 21,6 g |
sól | 0,01 g |