1 szt - 0,085 kg
Kod kreskowy: 5901069004563
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
sos pomidorowy (45% przed sterylizacją): woda, koncentrat pomidorowy (17%), cukier, musztarda (woda, ocet spirytusowy, gorczyca biała, cukier, sól, przyprawy), skrobia kukurydziana modyfikowana, olej rzepakowy, sól, mąka pszenna, substancja zagęszczająca: guma guar
filety ze śledzia atlantyckiego (Clupea harengus / obszar połowu: H* - Północno-wschodni Atlantyk FAO 27 lub K* - Północno-zachodni Atlantyk FAO 21) lub bałtyckiego (Clupea harengus membras / obszar połowu: M* - Morze Bałtyckie FAO 27 .llld) (55% ryby przed sterylizacją)
*H/K/M - w zależności od użytych składników: patrz nadruk przy dacie minimalnej trwałości: złowione w morzu włokiem pelagicznym
regulator kwasowości: kwas cytrynowy
mieszanka przypraw
naturalny aromat papryki
Marka
Pirat
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Konserwa rybna sterylizowana gotowa do spożycia.
Dodatkowe informacje
Czy wiesz, dlaczego piraci nosili opaski na jedno oko?
Przystosowanie wzroku do zmiennych warunków oświetlenia trwa długo, a w pirackim fachu nawet kilka sekund kiepskiego widzenia mogło skończyć się marnie. Była na to rada: aby skrócić ten proces, piraci zmieniali opaskę z jednego oka na drugie. Oko dotąd zakryte było już przystosowane do ciemności i pirat nie musiał tracić czasu po omacku, by dobyć szabli.
Zalecenia dla alergików
Ryba - Zawiera
Pszenica - Zawiera
Gorczyca - Zawiera
Warunki przechowywania
Maks. temp. °C - 25
Maks. wilgotność % - 80
Min. temp. °C - 4
Przechowywanie
Przechowywać w temp. +4 °C do +25 °C przy wilgotności wzgl. do 80%.
Jednostka sprzedażowa
Głębokość - 23
Szerokość - 150
Wysokość - 83
Informacje o recyklingu
Opakowanie - Nadające się do recyklingu
Rodzaj opakowania
Typ - Puszka konserwowa
Adres producenta
Przetwórstwo Rybne „ŁOSOŚ" Sp. z o.o.
Włynkówko 49B
76-202 Słupsk 2
Adres zwrotny
Przetwórstwo Rybne „ŁOSOŚ" Sp. z o.o.
Włynkówko 49B
76-202 Słupsk 2
tel. 59 84-72-700
e-mail: lososustka@lososustka.com.pl
Kontakt
Przetwórstwo Rybne „ŁOSOŚ" Sp. z o.o.
Adres kontaktowy
Włynkówko 49B
76-202 Słupsk 2
Kraj
Kraj pochodzenia - Polska
Telefon kontaktowy
598472700
Pochodzenie
Tekst dowolny o pochodzeniu - Wyprodukowano w Polsce
Obszar połowu ryb - filety ze śledzia atlantyckiego (Clupea harengus / obszar połowu: H - Północno-wschodni Atlantyk FAO 27 lub K - Północno-zachodni Atlantyk FAO 21) lub bałtyckiego (Clupea harengus membras / obszar połowu: M - Morze Bałtyckie FAO 27.llld). H/K/M - w zależności od użytych składników: patrz nadruk przy dacie minimalnej trwałości
Metoda połowu ryb - złowione w morzu włokiem pelagicznym.
Email kontaktowy
lososustka@lososustka.com.pl
Łacińska nazwa ryby
Clupea harengus, Clupea harengus membras
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100 g produktu: |
---|---|
Wartość energetyczna: | 750 kJ / 180 kcal |
Tłuszcz: | 13 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 2,9 g |
Węglowodany: | 3,8 g |
w tym cukry: | 3,5 g |
Białko: | 12 g |
Sól: | 0,88 g |
Podane wartości mogą ulegać naturalnym wahaniom. |