Knorr Fix gołąbki bez zawijania 64 g
Udostępnij na FacebookuKompozycja bułki tartej, cebuli, czosnku oraz przypraw do przygotowania Gołąbków bez zawijania.
1 szt - 0,065 kg
Kod kreskowy: 8718114832333
Dodatkowe informacje
Producent
Knorr
Zmieniamy się dla dobra Twojego i środowiska
Składniki
hydrolizowane białko roślinne
czosnek* (0,8 %)
ekstrakt drożdżowy
skrobia
*Uprawiane w sposób zrównoważony
majeranek
białko JAJA kurzego
sól
mineralna sól potasowa
papryka* (1,5 %)
czarny pieprz (1,4 %)
sól jodowana
tłuszcz palmowy
bułka tarta (60 %) (mąka PSZENNA, drożdże, sól)
cebula* (14 %)
Tekst dotyczący alergenów
Może zawierać soję, mleko, seler i gorczycę.
Marka
Knorr
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Fix gołąbki bez zawijania.
Cechy
gwarantujemy sposób na urozmaiconą dietę, doskonały smak
bez barwników
bez dodatku glutaminianu sodu
Opis produktu
Kompozycja bułki tartej, cebuli, czosnku oraz przypraw do przygotowania Gołąbków bez zawijania.
O marce
Zmieniamy się dla dobra Twojego i środowiska
Dodatkowe informacje
Odkryj więcej przepisów na www.przepisy.pl
Zalecenia dla alergików
Pszenica - Zawiera
Gorczyca - Może zawierać
Soja - Może zawierać
Mleko - Może zawierać
Jaja - Zawiera
Seler - Może zawierać
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Jednostka sprzedażowa
Wysokość - 157
Głębokość - 13
Szerokość - 128
Rodzaj opakowania
Typ - Saszetka
Adres producenta
Unilever Polska Sp. z o.o.
Al. Jerozolimskie 134,
02-305 Warszawa
Infolinia: 801 109 387 całkowity koszt połączenia: 1 impuls wg taryfy operatora
Unilever Polska Sp. z o.o.,
skr. poczt. 315,
00-987 Warszawa 4,
„Knorr"
Odwiedź: www.przepisy.pl
Adres zwrotny
Unilever Polska Sp. z o.o.
Al. Jerozolimskie 134,
02-305 Warszawa
Infolinia: 801 109 387 całkowity koszt połączenia: 1 impuls wg taryfy operatora
Unilever Polska Sp. z o.o.,
skr. poczt. 315,
00-987 Warszawa 4,
„Knorr"
Odwiedź: www.przepisy.pl
Adres kontaktowy
Al. Jerozolimskie 134,
02-305 Warszawa
Kontakt
Unilever Polska Sp. z o.o.
Dodatki
Dodatek MSG - Nie zawiera
Barwniki - Nie zawiera
Przepisy
Przygotuj:
500 g mięsa mielonego
pół główki małej kapusty
1 torebkę ryżu
1 mały koncentrat pomidorowy
3 łyżki oleju
500 ml wody
sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
1) Ugotuj ryż w torebce, poszatkuj drobno kapustę. Kapustę wymieszaj z mięsem, ugotowanym ryżem i Fixem. Uformuj 8-10 gołąbków.
2) Gołąbki podsmaż z obu stron na rozgrzanej głębokiej patelni. Koncentrat pomidorowy wymieszaj z częścią letniej wody (300 ml), dopraw solą i pieprzem do smaku i zalej gołąbki.
3) Duś pod przykryciem na średnim ogniu ok. 30 min od czasu do czasu podlewając gołąbki pozostałą częścią wody (200 ml) w zależności od potrzeb. Gołąbki podawaj z ugotowanymi ziemniakami. Udekoruj natką pietruszki.
Rada:
1) Jeżeli mięso mielisz w domu, możesz też zmielić kapustę, nie trzeba jej będzie szatkować.
2) Jeśli chcesz, aby kapusta była bardziej miękka, możesz ją sparzyć przez 10 min.
3) Podawaj z porcją ulubionych warzyw.
Telefon kontaktowy
Infolinia: 801 109 387
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć
Opakowanie wystarcza do przygotowania 4 porcji.
Opakowanie logistyczne
GTIN - 08718114846880
Adres internetowy
www.przepisy.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza 100 g Fixu | Wartość odżywcza 100 g przygotowanego dania | Wartość odżywcza 1 porcji** dania | %* w porcji** |
---|---|---|---|---|
Energia | 1362 kJ/ 323 kcal | 691 kJ/ 165 kcal | 2537 kJ/ 606 kcal | 30 % |
Tłuszcz | 2,9 g | 11 g | 39 g | 56 % |
w tym kwasy nasycone | 0,7 g | 3,8 g | 14 g | 70 % |
Węglowodany | 57 g | 9,2 g | 34 g | 13 % |
w tym cukry | 8,0 g | 1,7 g | 6,1 g | 7 % |
Błonnik | 6,5 g | 1,3 g | 4,7 g | |
Białko | 15 g | 8,0 g | 29 g | 58 % |
Sól | 6,5 g | 0,41 g | 1,5 g | 25 % |
*% referencyjnej wartości spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). | ||||
**1 porcja dania ≈ 367 g. Opakowanie wystarcza do przygotowania 4 porcji. |