1 szt - 0,300 kg
Kod kreskowy: 5900972009245
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
filety z ryb białych 40% (A - mintaj, D - morszczuk; patrz nadruk z boku kartonika)
sos szpinakowy 28% (szpinak 10%, śmietana, śmietanka, masło, jaja, ser ricotta (z serwatki) 2%, skrobia ryżowa, sól, skrobia ziemniaczana, ser Pecorino Romano, czosnek, cukier, gałka muszkatołowa, seler, pieprz czarny)
panierka sypka 13% (mąka pszenna, glukoza, drożdże, sól, papryka, kurkuma)
olej słonecznikowy
woda
mąka pszenna
skrobia ziemniaczana
sól
Informacje dla alergików: pozostały tekst
Może zawierać śladowe ilości skorupiaków, soi, gorczycy i mięczaków
Przechowywanie
Przechowując poniżej -18°C najlepiej spożyć przed końcem: patrz nadruk z boku kartonika
Przechowywanie w domu:
* (-6°C) 4 dni
** (-12°C) 3 tygodnie
*** (-18°C) do daty minimalnej trwałości (patrz nadruk z boku kartonika)
Rozmrożonego produktu ponownie nie zamrażać.
Przygotowanie i stosowanie
Piec w piekarniku - Od postaci zamrożonej
Piekarnik: Rozgrzej piekarnik do temperatury 225°C (z termoobiegiem do 200°C). Zamrożone przysmaki ułóż na blasze. Piecz przez około 12-14 minut. Rekomendujemy pieczenie na papierze do pieczenia (ze względu na możliwość wyciekania sosu podczas pieczenia).
Smażyć w płytkim tłuszczu - Od postaci zamrożonej
Patelnia: Na patelni rozgrzej olej. Zamrożone przysmaki smaż na średnim ogniu przez około 8-10 minut, od czasu do czasu przewracając.
Adres producenta
FRoSTA sp. z o.o.
ul. Witebska 63,
85-778 Bydgoszcz
Polska
www.frosta.pl,
linfo@frosta.pl
www.facebook.com/frosta.polska
www.instagram.com/frosta_pl
Adres zwrotny
FRoSTA sp. z o.o.
ul. Witebska 63,
85-778 Bydgoszcz
Polska
www.frosta.pl,
linfo@frosta.pl
www.facebook.com/frosta.polska
www.instagram.com/frosta_pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100 g |
---|---|
Wartość energetyczna | 932 kJ / 224 kcal |
Tłuszcz | 13,7 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 4,6 g |
Węglowodany | 15 g |
w tym cukry | 1,3 g |
białko | 9,6 g |
sól | 1,4 g |