1 szt - 0,075 kg
Kod kreskowy: 5900288270193
Dodatkowe informacje
Producent
Cykoria
Gwarancja wysokiej jakości od 1880 roku
Składniki
żelatyna wieprzowa
regulator kwasowości: kwas cytrynowy
cukier
barwnik: antocyjany
aromat
Tekst dotyczący alergenów
Produkt może zawierać: gluten, jaja, mleko i produkty pochodne.
Marka
Cykoria
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Galaretka w proszku na 500 ml wody.
Cechy
tylko naturalne barwniki
O marce
Gwarancja wysokiej jakości od 1880 roku
Pozostałe informacje
Opakowanie wystarcza do przyrządzenia 4 porcji produktu.
Zalecenia dla alergików
Jaja - Może zawierać
Mleko - Może zawierać
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Przygotowanie i stosowanie
Podawaj:
- z owocami
- ze Śnieżką naszej produkcji
Sposób przyrządzania:
1. Zagotować wodę i odmierzyć ½ litra (500 ml).
2. Wsypać zawartość opakowania i dokładnie wymieszać aż do rozpuszczenia (nie gotować).
3. Wlać do salaterki i pozostawić w chłodnym miejscu do stężenia. W czasie upału należy wziąć nieco mniej wody i pozostawić galaretkę na kilka godzin w lodówce. Galaretkę można udekorować śmietanką błyskawiczną "Śnieżka" naszej produkcji.
Uwaga! Świeże owoce kiwi i ananasa uniemożliwiają żelowanie galaretki.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Jednostka sprzedażowa
Wysokość - 165
Głębokość - 9
Szerokość - 115
Rodzaj opakowania
Typ - Torebka
Adres producenta
CYKORIA S.A.
Wierzchosławice 15
88-140 Gniewkowo
Adres zwrotny
CYKORIA S.A.
Wierzchosławice 15
88-140 Gniewkowo
Serwis Konsumenta
email: serwis@cykoria.com.pl
www.cykoria.com.pl
Adres kontaktowy
Wierzchosławice 15
88-140 Gniewkowo
Kontakt
CYKORIA S.A.
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć
Opakowanie wystarcza do przyrządzenia 4 porcji produktu.
Email kontaktowy
serwis@cykoria.com.pl
Adres internetowy
www.cykoria.com.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Średnia wartość odżywcza produktu po przyrządzeniu w 100 g | w 1 porcji (ok. 144 g) | %RWS* na porcję |
---|---|---|---|
Wartość energetyczna | 211 kJ/ 50 kcal | 304 kJ/ 72 kcal | 4% |
Tłuszcz | 0 g | 0 g | 0% |
w tym kwasy tł. nasycone | 0 g | 0 g | 0% |
Węglowodany | 11 g | 16 g | 6% |
w tym cukry | 11 g | 16 g | 18% |
Błonnik | 0 g | 0 g | - |
Białko | 1,8 g | 2,6 g | 5% |
Sól | <0,01 g | <0,01 g | <1% |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal). | |||
Potrzeby żywieniowe poszczególnych osób mogą być niższe lub wyższe zależnie od płci, wieku, poziomu aktywności fizycznej i innych czynników. |