Gotowe danie makaron+sos z pomidorami i serem ricotta Barilla
Udostępnij na FacebookuGotowe danie makaron+sos z pomidorami i serem ricotta Barilla
1 szt - 0,510 kg
Kod kreskowy: 8076809569767
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
Makaron 49% :
grysik z mąki z twardej pszenicy ,
woda ,
Sos pomidorowy z serem ricotta :
woda ,
koncentrat pomidorowy 23,5% ;
ser ricotta 19% ( serwatka , mleko ) ,
cebula ,
sól ,
ser Grana Padano ( mleko , lizozym z jaj ) ;
olej słonecznikowy ,
pietruszka 1,5% ;
czosnek ,
cukier ,
skrobia kukurydziana ,
regulator kwasowości : kwas mlekowy ,
naturalny aromat ( mleko ).
Informacje dla alergików: pozostały tekst
produkt może zawierać śladowe ilości jaj.
Zalecenia dla alergików
Jaja - Może zawierać
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3 dni
Przygotowanie i stosowanie
Przygotowanie na patelni :
1. Wrzucić makaron na dużą patelnię o przekroju 28-30 cm , dodać około 600 ml zimnej wody tak by całość makaronu była przykryta wodą .
2. Doprowadzić do wrzenia i gotować na średniej mocy około 8 minut , aby makaron wchłonął całą wodę , cały czas mieszając by nie doprowadzić do sklejenia i przypalenia produktu.
3 . Ugotowany makaron polać sosem , zamieszać i gotować około 2 minut do uzyskiwania oczekiwanej konsystencji.
Smacznego !
Przygotowanie w sposób " klasyczny "
1. Wrzucić makaron do wrzącej wody i gotować przez 6 minut.
2. Odcedzić makaron
3. Sos podgrzać przez 2 minuty w oddzielnym naczyniu.
4. Polać ugotowany makaron ciepłym sosem.
Kraj
Kraj pochodzenia - Niemcy
Adres producenta
Dystrybutor :
" Piotr i Paweł S.A "
ul. Druskienicka 12
60-476 Warszawa
Adres zwrotny
" Piotr i Paweł S.A "
ul. Druskienicka 12
60-476 Warszawa
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100 g |
---|---|
Wartość energetyczna | 1487 kJ / 347 kcal |
Tłuszcz | 4,1 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1,6 g |
Węglowodany | 62,1 g |
w tym cukry | 5,4 g |
błonnik | 4,1 g |
białko | 13,5 g |
sól | 1,47 g |