Halibut Dzwonko Abramczyk

Udostępnij na Facebooku

Halibut biały – wspaniała ryba! Występuje w północnych rejonach Atlantyku oraz Oceanu Spokojnego. Zamieszkuje zimne i krystaliczne wody. Jego mięso jest bogate w białko i tłuszcze, co sprawia, że potrawy przyrządzane z halibuta charakteryzują się unikalnym smakiem. Nieograniczone możliwości przyrządzania wykwintnych dań i niepowtarzalny smak! Szanowni Klienci Dziękujemy za zakup naszego produktu i jednocześnie gratulujemy jego wyboru. Satysfakcja konsumenta jest celem naszych działań. Zawsze stawiamy na wysoką jakość produktu oraz na utrzymanie jego naturalnych walorów odżywczych. Dlatego oddajemy w Wasze ręce rybę, która zawiera do 10% glazury, czyli lodu. Życzymy smacznego!

Halibut Dzwonko Abramczyk
  • Halibut Dzwonko Abramczyk
Produkt chwilowo niedostępny

1 szt - 0,500 kg
Kod kreskowy: 5907555211361

Dodatkowe informacje
Moje tagi: Dodaj tag

Producent

Kraj

Kraj produkcji - Islandia

Cechy

dużo ryby, mało lodu

bez konserwantów, bez polifosforanów

Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy Program policz się z cukrzycą

Marka

Abramczyk

Przepisy

Sposoby przyrządzania

Halibut z tartym serem
Składniki: 650 g dzwonka halibuta "Abramczyk", tarta bułka, ½ szkl. mleka, 350 g sera o ostrym smaku, sól, tłuszcz do smażenia, 20 g masła. Sposób przygotowania: Dzwonka oczyścić, opłukać, osączyć i posolić. Każdą porcję moczyć w mleku i obtaczać w bułce tartej. Smażyć na jasnozłoty kolor. Usmażone dzwonka ułożyć na płaskim rondlu, dodać masło. Zetrzeć ser na tarce o grubych oczkach i posypać nim rybę. Nakryć rondel i wstawić do piekarnika na ok. 10 min. Zapiec.

Halibut w grzybach
Składniki: 4 dzwonka z halibuta "Abramczyk", przyprawa do ryb, 300-400 g grzybów (kurki albo pieczarki), masło, oliwa, 1 rozdarty ząbek czosnku, Vegeta, sól, pieprz, 2 łyżki posiekanej natki pietruszki. Sposób przygotowania: Opłukane i osuszone dzwonka posypać przyprawą do ryb. Czosnek rozgnieść na maśle. Rybę smażyć na rozgrzanej patelni z oliwą przez kilka minut do uzyskania złocistego koloru. Grzyby oczyścić, pokroić na cienkie plasterki i podsmażyć na maśle. Do smaku doprawić solą, pieprzem oraz Vegetą. Na każde dzwonko usmażonego halibuta położyć kawałek masła czosnkowego a następnie grzyby. Całość podpiekać przez chwilę na ogniu. Ozdobić posiekaną natką pietruszki.

Podane sposoby przyrządzenia, są tylko przykładowe.

Składniki

halibut niebieski dzwonko 95%

woda stanowiąca glazurę 5%

Pochodzenie

Obszar połowu ryb - FAO 27 (Pn-Wsch Atlantyk)

Adres zwrotny

"ABRAMCZYK" Sp. z o.o.
ul. Witebska 63
85-778 Bydgoszcz
www.abramczyk.eu

Opis produktu

Halibut biały – wspaniała ryba! Występuje w północnych rejonach Atlantyku oraz Oceanu Spokojnego. Zamieszkuje zimne i krystaliczne wody. Jego mięso jest bogate w białko i tłuszcze, co sprawia, że potrawy przyrządzane z halibuta charakteryzują się unikalnym smakiem. Nieograniczone możliwości przyrządzania wykwintnych dań i niepowtarzalny smak!

Szanowni Klienci
Dziękujemy za zakup naszego produktu i jednocześnie gratulujemy jego wyboru. Satysfakcja konsumenta jest celem naszych działań. Zawsze stawiamy na wysoką jakość produktu oraz na utrzymanie jego naturalnych walorów odżywczych. Dlatego oddajemy w Wasze ręce rybę, która zawiera do 10% glazury, czyli lodu.
Życzymy smacznego!

Przechowywanie

Warunki przechowywania
+4°C - 1 dzień
*-6°C - 1 tydzień
**-12°C - 1 miesiąc
***-18°C do daty minimalnej trwałości.

Nie zamrażać ponownie.
Temperatura przechowywania -18°C.

Adres producenta

"ABRAMCZYK" Sp. z o.o.
ul. Witebska 63
85-778 Bydgoszcz

Adres internetowy

www.abramczyk.eu

Rodzaj opakowania

Typ - Zgrzewane

Pozostałe informacje

100 g kcal 98 5%, białko 20 g 40%, węglowodany 0 g 0%, tłuszcz 2 g 3% GDA*
*GDA - % to wskazane dzienne spożycie składników odżywczych dla dorosłego człowieka. W zależności od płci, wieku i aktywności fizycznej. Indywidualne zapotrzebowanie na składniki odżywcze może być wyższe lub niższe. Źródło: CIAA

Informacje dla diabetyków
Zawartość wymienników w 100 g:
0,0 WW
0,98 WBT = 0,80 WB = 0,18 WT

Produkt głęboko mrożony, glazurowany.

Masa netto ryby bez glazury: 475 g

Metoda produkcji: Poławiane w morzu

Warunki przechowywania

Min. temp. °C - -18

Maks. temp. °C - 4

Przygotowanie i stosowanie

Sposób przygotowania:
Po rozmrożeniu i opłukaniu pod bieżącą wodą obróbka termiczna (smażenie, gotowanie).

Nazwa produktu uregulowana prawnie

Halibut niebieski dzwonko (Reinherdtius hippoglossoides)

Wartości odżywcze

Wartości odżywczew 100 g produktu bez glazury (100 g = 1 porcja produktu)
wartość energetyczna414 kJ / 98 kcal
białko20 g
węglowodany0 g
tłuszcz2 g


Supermarket internetowy Piotr i Paweł

Supermarket internetowy Piotr i Paweł

Wygodne zakupy online

Supermarket internetowy Piotr i Paweł to miejsce na udane zakupy w Internecie. Jesteśmy już w całej Polsce. Jedyne delikatesy internetowe z dostawą do domu! Nasz internetowy sklep spożywczy to przyjemność z e-zakupów. W naszej ofercie: Pieczywo, Warzywa i Owoce, Nabiał, Sery, Wędliny i Mięso, Ryby, Mrożonki, Kawy i Herbaty, Przetwory i Przyprawy, Słodycze, Napoje. Piotr i Paweł – Zakupy przez Internet. Życzymy udanych zakupów. Supermarket online - Zapraszamy.