MyFood Homar cały gotowany 916 g
Udostępnij na FacebookuHomar to najszlachetniejszy gatunek skorupiaka morskiego. Jego ciemny pancerz po ugotowaniu zamienia swój kolor na czerwony. Mięso jest białe, chude, delikatne i wyjątkowo smaczne.
1 szt - 0,350 kg
Kod kreskowy: 5902194100168
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
sól
woda 61%
homar amerykański (Homarus Americanus) 38%
Tekst oznakowania alergenów
Informacja dla alergików: patrz na składniki zaznaczone pogrubioną czcionką.
Marka
MyFood
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Homar cały, gotowany, głęboko mrożony w solonej wodzie
Cechy
danie dla 1 osoby
Opis produktu
Homar to najszlachetniejszy gatunek skorupiaka morskiego. Jego ciemny pancerz po ugotowaniu zamienia swój kolor na czerwony. Mięso jest białe, chude, delikatne i wyjątkowo smaczne.
Pozostałe informacje
Porcja produktu (Homar) 350 g dostarcza: 1246 kJ 294 kcal 15%
100 g produktu dostarcza: 356 kJ/84 kcal
%RWS*
* RWS - referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
Zalecenia dla alergików
Skorupiaki - Zawiera
Przygotowanie i stosowanie
Na zimno w garnku w osolonej wodzie około 90 min
W garnku we wrzącej wodzie około 5 min
W kuchence mikrofalowej około 3 min
Przechowywanie
Przechowywać w lodówce (1 dzień), w zamrażarce w temperaturze -6°C (1 tydzień), -12°C (1 miesiąc), poniżej -18°C do końca daty minimalnej trwałości. Nie zamrażać ponownie po rozmrożeniu.
Jednostka sprzedażowa
Szerokość - 99
Wysokość - 322
Głębokość - 75
Rodzaj opakowania
Typ - Karton
Adres producenta
Wyprodukowano dla:
MyFood Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Sp. k.
ul. Szafarnia 6/32
80-755 Gdańsk
Polska
Adres zwrotny
MyFood Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Sp. k.
ul. Szafarnia 6/32
80-755 Gdańsk
Polska
E-mail: office@my-food.pl
www.my-food.pl
Kontakt
MyFood Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Sp. k.
Adres kontaktowy
ul. Szafarnia 6/32
80-755 Gdańsk
Polska
Kraj
Zapakowano w - Poland
Kraj pochodzenia - Kanada
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć
Sugerowana ilość porcji w opakowaniu: 1
Pochodzenie
Miejsce pochodzenia - Homar złowiony w Północno-Zachodnim Atlantyku (FAO 21)
Tekst dowolny o pochodzeniu - Wyprodukowano w Kanadzie. Zapakowano w Polsce.
Metoda połowu ryb - Narzędzie połowowe: pułapki, Kraj pochodzenia: Kanada
Email kontaktowy
office@my-food.pl
Adres internetowy
www.my-food.pl
Łacińska nazwa ryby
Homarus Americanus
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100 g produktu | 1 porcja 350 g | (% RWS*) |
---|---|---|---|
Wartość energetyczna: | 356 kJ/84 kcal | 1246 kJ/294 kcal | 15% |
Tłuszcz: | 0,9 g | 3,2 g | 5% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 0,2 g | 0,7 g | 4% |
Węglowodany: | 0 g | 0 g | 0% |
w tym cukry: | 0 g | 0 g | 0% |
Białko: | 19 g | 67 g | 134% |
Sól: | 1,2 g | 4,2 g | 70% |
Sugerowana ilość porcji w opakowaniu: 1 | |||
* RWS - referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). |