Maluta Jogurt lekki typ bałkański 340 g
Udostępnij na FacebookuLekki ze względu na obniżoną zawartość tłuszczu do 3,0 %.
1 szt - 0,340 kg
Kod kreskowy: 5904467109267
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
mleko w proszku odtłuszczone
mleko pasteryzowane
białka mleka
żywe kultury bakterii jogurtowych: Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus
Marka
Maluta
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Jogurt naturalny typ bałkański lekki.
Cechy
doskonały jogurt od Maluty
z przewagą mleka z gospodarstw zwypasem pastwiskowym*
*więcej na www.maluta.pl
Opis produktu
Lekki ze względu na obniżoną zawartość tłuszczu do 3,0 %.
Zalecenia dla alergików
Mleko - Zawiera
Przygotowanie i stosowanie
Opływ serwatki jest charakterystyczny dla naturalnych produktów fermentowanych tradycyjnie dojrzewających
Warunki przechowywania
Maks. temp. °C - 8
Min. temp. °C - 2
Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze od +2°C do +8°C .
Jednostka sprzedażowa
Wysokość - 89
Głębokość - 95
Szerokość - 95
Rodzaj opakowania
Typ - Pot
Adres producenta
Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska
ul. Warszawska 41,
82-100 Nowy Dwór Gdański
tel. 55 247 24 61;
fax 55 247 41 14
www.maluta.pl
Adres zwrotny
Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska
ul. Warszawska 41,
82-100 Nowy Dwór Gdański
tel. 55 247 24 61;
fax 55 247 41 14
www.maluta.pl
Adres kontaktowy
ul. Warszawska 41,
82-100 Nowy Dwór Gdański
Oświadczenia żywieniowe
Lekki ze względu na obniżoną zawartość tłuszczu do 3,0 %.
Kontakt
Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska
Informacje dot. stylu życia
O obniżonej zawartości tłuszczu
Kraj
Kraj pochodzenia - Poland
Telefon kontaktowy
55 247 24 61
55 247 41 14
Pochodzenie
Tekst dowolny o pochodzeniu - Wyprodukowano w Polsce.
Adres internetowy
www.maluta.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza w 100 g produktu: |
---|---|
Wartość energetyczna | 298 kJ / 71 kcal |
Tłuszcz | 3,0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 2,0 g |
Węglowodany | 6,5 g |
w tym cukry | 6,5 g |
Białko | 4,5 g |
Sól | 0,11 g |