Mlekovita Jogurt naturalny z Kościana 2% tłuszczu 400g
Udostępnij na FacebookuJogurt polski naturalny to jeden z najzdrowszych produktów nabiałowych. Nie zawiera konserwantów, jest wyjątkowo bogaty w żywe kultury bakterii, dobrze tolerowane przez organizm człowieka. Charakteryzuje się delikatnym, naturalnym zapachem. Doskonale kremowy dzięki innowacyjnej technologii wyrobu. Jogurt polski naturalny wyśmienicie smakuje samodzielnie, ale jest również niezastąpionym składnikiem wielu potraw. To także lekka alternatywa dla śmietany czy majonezu. Wykorzystywany do zup, sosów i deserów, stanowi idealny dodatek do potraw śródziemnomorskich.
1 szt - 0,400 kg
Kod kreskowy: 5901062001002
Dodatkowe informacje
Producent
Kraj pochodzenia głównego składnika
Polska
Opis marketingowy
Jogurt polski naturalny to jeden z najzdrowszych produktów nabiałowych. Nie zawiera konserwantów, jest wyjątkowo bogaty w żywe kultury bakterii, dobrze tolerowane przez organizm człowieka. Charakteryzuje się delikatnym, naturalnym zapachem. Doskonale kremowy dzięki innowacyjnej technologii wyrobu. Jogurt polski naturalny wyśmienicie smakuje samodzielnie, ale jest również niezastąpionym składnikiem wielu potraw. To także lekka alternatywa dla śmietany czy majonezu. Wykorzystywany do zup, sosów i deserów, stanowi idealny dodatek do potraw śródziemnomorskich.
Składniki
mleko pasteryzowane, mleko w proszku odtłuszczone, białka mleka, żywe kultury bakterii jogurtowych
Sposób przechowywania
przechowywać w warunkach chłodniczych
Temperatura przechowywania min - max
2 - 8 °C
Nazwa producenta
SM Mlekovita
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | |
---|---|
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 0,15 g |
Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g) | 4,4 g |
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g) | 5,8 g |
Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g) | 5,8 g |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g) | 1,2 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g) | 2 g |
Wartość energetyczna w zadeklarowanej jednostce | 247 kJ/100g |
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce | 59 kcal/100g |
W porcji 200 g | |
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) | 118 kcal |
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) | 4 g |
Zawartość węglowodanów w porcji | 11,6 g |
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) | 11,6 g |
Zawartość białek w porcji (ogólnie) | 8,8 g |
Zawartość soli w porcji (ogólnie) | 0,3 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) | 2,4 g |
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) | 494 kJ |