Jogurt sojowy yosoi jeżyna z kiełkami pszenicy 2*125g
Udostępnij na FacebookuRoślinny produkt sojowy z żywymi kulturami bakterii, wapniem i witaminami
1 szt - 0,250 kg
Kod kreskowy: 8006040414045
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
woda
cukier
ziarno soi 8,7%
jeżyny 4,2%
dekstroza
kiełki pszenicy 0,8%
skrobia modyfikowana
fruktoza
fosforan wapnia
sól morska
substancja zagęszczająca: karagen
aromaty
witaminy: ryboflawina (B2), B12, D2
żywe kultury bakterii
Cechy
żywe kultury bakterii + Wapń + Wit. B2 B12 D2
niska zawartość tłuszczu
bez GMO
naturalnie bez laktozy
100% roślinny
Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze od 0°C do +4°C. Po otwarciu spożyć w ciągu 3 dni.
Adres producenta
Polsoja Sp. z o.o.
ul. Urocza 6
05-552 Stefanowo
Polska
Adres zwrotny
Polsoja Sp. z o.o.
ul. Urocza 6
05-552 Stefanowo
Polska
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100 g |
---|---|
Wartość energetyczna | 341 kJ / 81 kcal |
tłuszcz | 1,5 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,2 g |
Węglowodany | 13 g |
w tym cukry | 11 g |
błonnik | 0,8 g |
białko | 3,4 g |
sól | 0,20 g |
wapń | 120 (*) mg |
Ryboflawina (Wit B2) | 0,21 (*) mg |
Witamina B12 | 0,38 (*) µg |
Witamina D | 1,5 (**) µg |
(*) 15% - (**) 30% Dziennej referencyjnej wartości spożycia dla osoby dorosłej |