Lestello Kasza jaglana 4x100 g
Udostępnij na FacebookuKasza jaglana otrzymywana jest z łuskanego ziarna prosa, najstarszego uprawianego gatunku zboża. Ugotowana na sypko, jest znakomitym dodatkiem do duszonych mięs. Idealnie nadaje się do zagęszczania zup i zapiekanek. Doskonale smakuje na słodko z owocami, bakaliami czy jogurtem.
1 szt - 0,400 kg
Kod kreskowy: 5902609000496
Dodatkowe informacje
Producent
Instrukcje dotyczące przygotowania
Saszetkę z kaszą dokładnie opłukać w zimnej wodzie. Przelać wrzątkiem i włożyć do gotującej się wody. Posolić do smaku. Gotować na małym ogniu około 15 minut. Wyjąć torebkę, odsączyć, rozciąć i podać kaszę.
Kraj pochodzenia głównego składnika
Polska, Ukraina
Opis marketingowy
Kasza jaglana otrzymywana jest z łuskanego ziarna prosa, najstarszego uprawianego gatunku zboża. Ugotowana na sypko, jest znakomitym dodatkiem do duszonych mięs. Idealnie nadaje się do zagęszczania zup i zapiekanek. Doskonale smakuje na słodko z owocami, bakaliami czy jogurtem.
Składniki
100% kasza jaglana.
Produkt może zawierać gluten.
Sposób przechowywania
przechowywać w temperaturze pokojowej
Temperatura przechowywania min - max
8 - 23 °C
Nazwa producenta
Makro K&K Sp. z o.o.
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | |
---|---|
Zawartość soli | 0 g |
Zawartość białek | 11 g |
Cukry | 0 g |
Zawartość węglowodanów | 68 g |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 0,6 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 2,9 g |
Wartość energetyczna kJ | 1474 kJ |
Wartość energetyczna kcal | 348 kcal |
W porcji 50 g | |
Zawartość białek w porcji (ogólnie) | 5,3 g |
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) | 174 kcal |
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) | 737 kJ |
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) | 1,5 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) | 0,3 g |
Zawartość węglowodanów w porcji | 34 g |
Zawartość soli w porcji (ogólnie) | 0 g |
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) | 0 g |
% RWS* w porcji | |
Wartość energetyczna kcal (energia) | 9 %RWS |
Wartość energetyczna kJ | 9 %RWS |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 2 %RWS |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) | 2 %RWS |
Zawartość węglowodanów (ogólnie) | 13 %RWS |
Zawartość węglowodanów (cukry) | 0 %RWS |
Zawartość białek (ogólnie) | 11 %RWS |
Zawartość soli (ogólnie) | 0 %RWS |