KASZKA JAGLANA Z RYŻEM I KURURYDZĄ HiPP BIO 350g
Udostępnij na FacebookuKaszka jaglana z ryżem i kukurydzą HiPP BIO jest wytwarzana z ekologicznych zbóż najwyższej jakości, w tym z pełnoziarnistego prosa. Kaszka może stanowić samodzielny posiłek lub służyć do zagęszczania innych posiłków. Dla bezpiecznego i zdrowego żywienia Twojego dziecka: Wyselekcjonowane składniki – wartościowe, lekkostrawne zboża (niezawierające glutenu) Bez dodatku cukru – zawiera naturalnie występujące cukry Zgodnie z przepisami prawa zawiera witaminę B1 – ważną dla prawidłowego funkcjonowania układu nerwowego
1 szt - 0,350 kg
Kod kreskowy: 4062300252288
Dodatkowe informacje
Producent
Instrukcje dotyczące przygotowania
Ważne informacje: • Dla zdrowia Twojego dziecka ważne jest przestrzeganie sposobu przygotowania kaszki. • Zawsze podawaj kaszkę łyżeczką i przygotowuj ją bezpośrednio przed karmieniem. • Po każdym użyciu starannie zamknij torebkę. Przechowuj ją w higienicznych warunkach, w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej. Zawartość opakowania zużyj w ciągu 3–4 tygodni po otwarciu. • Nie podgrzewaj kaszki w kuchence mikrofalowej (niebezpieczeństwo poparzenia!). • W celu ochrony ząbków dziecka przed próchnicą nie podawaj kaszki po wieczornej pielęgnacji jamy ustnej.
Opis marketingowy
Kaszka jaglana z ryżem i kukurydzą HiPP BIO jest wytwarzana z ekologicznych zbóż najwyższej jakości, w tym z pełnoziarnistego prosa.
Kaszka może stanowić samodzielny posiłek lub służyć do zagęszczania innych posiłków.
Dla bezpiecznego i zdrowego żywienia Twojego dziecka:
Wyselekcjonowane składniki – wartościowe, lekkostrawne zboża (niezawierające glutenu)
Bez dodatku cukru – zawiera naturalnie występujące cukry
Zgodnie z przepisami prawa zawiera witaminę B1 – ważną dla prawidłowego funkcjonowania układu nerwowego
Składniki
pełnoziarnista mąka jaglana* 36%, grysik ryżowy* 34%, mąka kukurydziana* 30%, witamina B1.
NIE ZAWIERA glutenu
Temperatura przechowywania min - max
x °C
Nazwa producenta
HiPP
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | |
---|---|
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 0,05 g |
Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 9,7 g |
Zawartość błonnika (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 3,0 g |
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 0,7 g |
Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 81,7 g |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 0,2 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 2,0 g |
Wartość energetyczna kJ (energia) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 1652 kJ |
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 390 kcal |
g/100g | |
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 0,05 g |
Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 9,7 g |
Zawartość błonnika (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 3,0 g |
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 0,7 g |
Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 81,7 g |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 0,2 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 2,0 g |
Wartość energetyczna kJ (energia) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 1652 kJ |
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 390 kcal |
W porcji 200 ml | |
Zawartość węglowodanów w porcji | 31,7 g |
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) | 209 kcal |
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) | 880 kJ |
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) | 6,7 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) | 2,1 g |
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) | 11,5 g |
Zawartość błonnika w porcji (ogólnie) | 1,4 g |
Zawartość białek w porcji (ogólnie) | 4,8 g |
Zawartość soli w porcji (ogólnie) | 0,10 g |