Parówkowa wiedeńska z szynki 500 g Olewnik
Udostępnij na FacebookuKiełbasa wieprzowa, drobno rozdrobniona, wędzona, parzona. Kiełbasa w osłonkach naturalnych odkręcona w odcinki o długości około 12 – 14 cm. Powierzchnia batonu czysta, sucha. Struktura jednorodna, dopuszczalne otwory powietrza do 2 mm bez przebarwień farszu wokół, konsystencja ścisła. Barwa batonu słomkowo złota, farszu różowa. Smak i zapach charakterystyczny dla kiełbasy wieprzowej wędzonej, parzonej, umiarkowanie słony, dość pikantny. Wyczuwalny smak i zapach użytych przypraw, niedopuszczalny smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy. Gramatura 500g
1 szt - 0,500 kg
Kod kreskowy: 5906245772021
Dodatkowe informacje
Producent
Opis marketingowy
Kiełbasa wieprzowa, drobno rozdrobniona, wędzona, parzona. Kiełbasa w osłonkach naturalnych odkręcona w odcinki o długości około 12 – 14 cm. Powierzchnia batonu czysta, sucha. Struktura jednorodna, dopuszczalne otwory powietrza do 2 mm bez przebarwień farszu wokół, konsystencja ścisła. Barwa batonu słomkowo złota, farszu różowa. Smak i zapach charakterystyczny dla kiełbasy wieprzowej wędzonej, parzonej, umiarkowanie słony, dość pikantny. Wyczuwalny smak i zapach użytych przypraw, niedopuszczalny smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy. Gramatura 500g
Składniki
Składniki: mięso wieprzowe z szynki 80%, woda, stabilizatory: E1420, E450; koncentrat białka SOJOWEGO, sól, błonnik PSZENNY bezglutenowy, regulatory kwasowości: E262, E331; glukoza, przeciwutleniacz: E301, wzmacniacz smaku: E621, przyprawy (w tym SELER), hydrolizat białka roślinnego (kukurydzy), aromaty (w tym aromat dymu wędzarniczego), substancja konserwująca: E250. Osłonka jadalna - jelito wieprzowe.
Sposób przechowywania
przechowywać w warunkach chłodniczych
Temperatura przechowywania min - max
2 - 8 °C
Nazwa producenta
Olewnik Sp. z o.o.
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | |
---|---|
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 1,7 g |
Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g) | 11 g |
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g) | 0,7 g |
Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g) | 3,4 g |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g) | 8,6 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g) | 23 g |
Wartość energetyczna w zadeklarowanej jednostce | 1105 kJ/100g |
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce | 267 kcal/100g |