Kiełki - fasola adzuki
Udostępnij na FacebookuKiełki - fasola adzuki. Nazywana również czerwona soją, szczególnie popularna jest w kuchni wschodniej. Posiada lekko słodkowodny smak z akcentem orzechowym. Zawiera około 25% bardzo wysokiej jakości białka i większości aminokwasów (za wyjątkiem Tryptofanu), łatwo przyswajalne formy żelaza, wapnia , kobaltu (witamina B12), kwasu foliowego oraz innych biopierwiastków, co czyni z niej pełnowartościowy zastępnik mięsa, szczególnie dla wegetarian.
1 szt - 0,030 kg
Kod kreskowy: 5906262080802
Dodatkowe informacje
Producent
Adres producenta
TORSSED - Przedsiębiorstwo Nasiennictwa Ogrodniczego i Szkółkarstwa S.A.,
ul. Żółkiewskiego 35,
87-100 Toruń.
Adres zwrotny
TORSSED - Przedsiębiorstwo Nasiennictwa Ogrodniczego i Szkółkarstwa S.A.,
ul. Żółkiewskiego 35,
87-100 Toruń.