1 szt - 0,040 kg
Kod kreskowy: 5900288000615
Dodatkowe informacje
Producent
Cykoria
Gwarancja wysokiej jakości od 1880 roku
Składniki
skrobia kukurydziana
skrobia ziemniaczana
sól
barwnik: annato
regulator kwasowości: kwas cytrynowy
aromat
Tekst dotyczący alergenów
Produkt może zawierać: gluten, jaja, mleko i produkty pochodne.
Marka
Cykoria
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Koncentrat kisielu w proszku.
Cechy
tylko naturalne barwniki
O marce
Gwarancja wysokiej jakości od 1880 roku
Zalecenia dla alergików
Jaja - Może zawierać
Mleko - Może zawierać
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Przygotowanie i stosowanie
Sposób przyrządzania:
1. Z ½ litra zimnej wody odlać ½ szklanki i wsypać do niej zawartość torebki, dobrze wymieszać.
2. Resztę wody zagotować dodając 2 łyżki cukru. Wlać rozrobiony proszek i ciągle mieszając gotować jeszcze przez chwilę.
3. Gotowy kisiel wlać do salaterek, spożywać na zimno lub ciepło.
Podawaj:
- z owocami
- z sosami deserowymi
- ze Śnieżką naszej produkcji
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Jednostka sprzedażowa
Głębokość - 8
Szerokość - 115
Wysokość - 165
Rodzaj opakowania
Typ - Torebka
Adres producenta
CYKORIA S.A.
Wierzchosławice 15
88-140 Gniewkowo
Adres zwrotny
CYKORIA S.A.
Wierzchosławice 15
88-140 Gniewkowo
Serwis Konsumenta
email: serwis@cykoria.com.pl
www.cykoria.com.pl
Kontakt
CYKORIA S.A.
Adres kontaktowy
Wierzchosławice 15
88-140 Gniewkowo
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć
Opakowanie wystarcza do przyrządzenia 4 porcji produktu.
Opakowanie logistyczne
GTIN - 05900288886899
Email kontaktowy
serwis@cykoria.com.pl
Adres internetowy
www.cykoria.com.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Średnia wartość odżywcza produktu po przyrządzeniu w 100 g | w 1 porcji (ok. 144 g) | %RWS* na porcję |
---|---|---|---|
Wartość energetyczna | 198 kJ/ 47 kcal | 285 kJ/ 68 kcal | 3% |
Tłuszcz | <0,5 g | <0,5 g | <1% |
w tym kw. tł. nasycone | 0 g | 0 g | 0% |
Węglowodany | 12 g | 17 g | 7% |
w tym cukry | 5,9 g | 8,5 g | 9% |
Błonnik | <0,5 g | <0,5 g | - |
Białko | <0,5 g | <0,5 g | <1% |
Sól | <0,01 g | <0,01 g | <1% |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal). | |||
Potrzeby żywieniowe poszczególnych osób mogą być niższe lub wyższe zależnie od płci, wieku, poziomu aktywności fizycznej i innych czynników. |