1 szt - 0,140 kg
Kod kreskowy: 5900552021155
Dodatkowe informacje
Producent
Gellwe
Gellwe - naturalnie pyszne
Smacznego życzy polska marka Gellwe
Składniki
skrobie (ziemniaczana, pszenna)
emulgator (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem octowym)
oleje roślinne całkowicie utwardzone (kokosowy, palmowy)
żelatyna wieprzowa
białka mleka
cukier
aromat
kakao o obniżonej zawartości tłuszczu
sól
syrop glukozowy
Tekst dotyczący alergenów
Może zawierać soję.
Marka
Gellwe
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Krem do ciast i tortów w proszku o smaku czekoladowym.
Cechy
3 minuty i gotowy!
O marce
Gellwe - naturalnie pyszne
Smacznego życzy polska marka Gellwe
Zalecenia dla alergików
Mleko - Zawiera
Pszenica - Zawiera
Soja - Może zawierać
Przygotowanie i stosowanie
Do sporządzenia kremu czekoladowego przygotuj:
- 300 ml zimnego mleka (ok. 1 i ¼ szklanki),
- 100 g masła lub margaryny.
Sposób przygotowania:
1. Do wysokiego naczynia wlej 300 ml zimnego mleka.
2. Zawartość torebki wsyp do mleka, miksuj najpierw na najniższych, a następnie na najwyższych obrotach przez 2 minuty.
3. W osobnym naczyniu utrzyj miękkie masło lub margarynę, a następnie dodaj do uprzednio przygotowanego kremu. Całość miksuj do momentu uzyskania gładkiej konsystencji (około 1 minutę).
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Jednostka sprzedażowa
Wysokość - 186
Głębokość - 17
Szerokość - 137
Rodzaj opakowania
Typ - Torebka
Adres producenta
FoodCare Sp. z o.o.
ul. Spokojna 4
32-080 Zabierzów
Adres zwrotny
FoodCare Sp. z o.o.
ul. Spokojna 4
32-080 Zabierzów
Adres kontaktowy
ul. Spokojna 4
32-080 Zabierzów
Kontakt
FoodCare Sp. z o.o.
Przepisy
Pomysł na: Tort czekoladowy
Przygotuj: 100 g mąki pszennej (ok. 3/4 szklanki), 130 g cukru pudru Gellwe (ok. 1 szklanka), 5 jajek, łyżeczkę proszku do pieczenia Gellwe, 2-3 łyżeczki kakao Gellwe.
Sposób przygotowania:
Piekarnik nagrzej do temp. 180°C. Tortownicę o średnicy 24 cm lub formę 25 x 28 cm posmaruj tłuszczem i oprósz mąką. Jajka ubij z cukrem pudrem do momentu aż masa zgęstnieje (przez ok. 5 minut). Dodaj przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i wymieszaj delikatnie łyżką. Ciasto przełóż do tortownicy i piecz przez około 30 minut. Upieczone i wystudzone ciasto przekrój poziomo na dwie równe części. Otrzymanym kremem przełóż części ciasta.
Słodkiego dnia :)
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć
Z jednego opakowania otrzymujemy około 540 g gotowego kremu, co wystarcza na przygotowanie tortu o średnicy 24 cm i podzielenie go na 16 porcji (1 porcja = około 33 g kremu)
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza po przygotowaniu z mlekiem 2 % tłuszczu: w 100 g | Wartość odżywcza po przygotowaniu z mlekiem 2 % tłuszczu: w 1 porcji (około 33 g) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 1241 kJ/299 kcal | 408 kJ/98 kcal 5 %* |
Tłuszcz | 22,2 g | 7,3 g 10 %* |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 16,3 g | 5,4 g 27 %* |
Węglowodany | 20 g | 6,6 g 3 %* |
w tym cukry | 14,2 g | 4,7 g 5 %* |
Białko | 4 g | 1,3 g 3 %* |
Sól | 0,11 g | 0,04 g 1 %* |
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal). | ||
Z jednego opakowania otrzymujemy około 540 g gotowego kremu, co wystarcza na przygotowanie tortu o średnicy 24 cm i podzielenie go na 16 porcji (1 porcja = około 33 g kremu) |