1 szt
Kod kreskowy: 5905643000323
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
kurka (pieprznik jadalny) blanszowana cała, mrożona
Marka
Leśne Skarby
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Kurki blanszowane całe / Cantharellus Cibarius. Produkt głęboko mrożony.
Dodatkowe informacje
grzyboznawca nr: 1170
Warunki przechowywania
Maks. temp. °C - -18
Przechowywanie
W temp. nie wyższej niż -18°C: do upływu daty minimalnej trwałości podanej na opakowaniu.
Produkt głęboko mrożony.
Uwaga!
Chronić przed rozmrożeniem. Nie zamrażać powtórnie
Jednostka sprzedażowa
Głębokość - 77
Wysokość - 264
Szerokość - 216
Informacje o recyklingu
Opakowanie - Nadające się do recyklingu
Rodzaj opakowania
Typ - Zgrzewane
Adres producenta
PHZ KASOL J.A. Kazberuk
ul. Baranowicka 119
15-501 Białystok
Polska
Adres zwrotny
PHZ KASOL J.A. Kazberuk
ul. Baranowicka 119
15-501 Białystok
Polska
Tel.: +48 85 740 80 80
fax: +48 85 740 80 88
e-mail: kasol@kasol.com.pl
www.lesneskarby.pl
Kontakt
PHZ KASOL J.A. Kazberuk
Adres kontaktowy
ul. Baranowicka 119
15-501 Białystok
Polska
Przepisy
Kurki ze śmietaną
Składniki:
80 dag kurek mrożonych „Leśne Skarby", 5 dag cebuli, 2 dag tłuszczu, 1-2 dag mąki, sól, pieprz, 1/8 litra śmietany, 1 łyżka siekanej natki pietruszki.
Przygotowanie:
Grzyby opłukać, cienko poszatkować. Tłuszcz rozgrzać, dodać obraną pokrojoną w kostkę cebulę, zasmażyć. Dodać grzyby, wlać 2-3 łyżki wody, dusić pod przykryciem. Gdy są miękkie, oprószyć mąką, zagotować. Dodać pieprz i sól, połączyć ze śmietaną, dodać pietruszkę wymieszać, wyłożyć na salaterkę.
Kraj
Kraj pochodzenia - Polska
Telefon kontaktowy
+48857408080
Pochodzenie
Tekst dowolny o pochodzeniu - Wyprodukowano w Polsce. Kraj pochodzenia głównego składnika podany w/g kodów ISO 3166 - nadruk przy dacie przydatności.
Email kontaktowy
kasol@kasol.com.pl
Adres internetowy
www.lesneskarby.pl
Numer fax
+48857408088
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100 g produktu |
---|---|
Wartość energetyczna | 120 kJ / 20 kcal |
Tłuszcz | 0,4 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,1 g |
Węglowodany | 3,8 g |
w tym cukry | 0,3 g |
Błonnik | 3,0 g |
Białko | 1,0 g |
Sól | 0,0 g |
Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ/2 000 kcal). |