Lasagne granoro ze szpinakiem
Udostępnij na FacebookuMakaron do przygotowania Lazanii z dodatkiem szpinaku. Makaron wykonany jest wyłącznie z mąki semoliny z pszenicy twardej durum. Semolina jest bardziej bogata w białko, tłuszcze oraz witaminy i składniki mineralne niż zwykła mąka pszenna. Mąka z pszenicy durum zawiera więcej fosforanu, potasu, żelaza, miedzi, manganu, cynku, a także witamin z grupy B (B1, B2, B5, B6) oraz kwasu foliowego niż mąka z pszenicy zwyklej. Durum zawiera również luteinę, która chroni przed działaniem wolnych rodników i wspomaga wzrok.
1 szt
Kod kreskowy: 8007290131171
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
Mąka semolina z pszenicy twardej durum,
odwodniony, zmielony szpinak 2%,
woda.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Kraj
Kraj pochodzenia - Włochy
Adres producenta
Wyłączny dystrybutor:
Italimport Sp. z o.o.
Warszawa
www.sklepitalimport.pl
Adres zwrotny
Italimport Sp. z o.o.
Warszawa
www.sklepitalimport.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100 g |
---|---|
Wartość energetyczna | 1492 kJ/352 kcal |
Tłuszcze | 1,8 g |
w tym kwasy tłuszczowe | 0,3 g |
Węglowodany | 89 g |
w tym cukry | 3,8 g |
Błonnik | 5 g |
Białko | 12,5 g |
Sól | 0 g |