Liebfraumilch Doctor Peter
Udostępnij na FacebookuLiebfraumilch Doctor Peter import - Niemcy region Hesji Reńskiej - Niemcy reńskie klasyczne, jakościowe białe wino półwytrawne 0,75 L; alc. 9,5 % obj. Historycznie wino to pochodzi z winnic okalających kościół Najświętszej Marii Panny w miejscowości Warms. Jednakże niemieckie prawo winiarskie uznaje również za wino Liebfraumilch wysokogatunkowe wino z regionów: Rheinhessen, Reinpfalz, Nahe lub Rheingau. Liebfraumilch to klasyczne, wysokojakościowe wino niemieckie powstałe z połączenia dwóch typowych dla tego regionu rodzajów wina: Silvaner i Műller-Thurgau. Winogrona, z których wyrabia się ów szlachetny trunek poddawane są rygorystycznej selekcji, a samo już wino wnikliwie testom smakowym. Doctor Peter odznacza się silnym, wyrazistym charakterem, o świeżym pełnym bukiecie i powabnym, delikatnym smaku. Można je łączyć z każdą wykwintną potrawą lub spożywać jako aperitif. Podawać w temp. 12-14 stop. C.
1 szt - 0,750 litr
Kod kreskowy: 4008005040805
Dodatkowe informacje
Producent
Opis marketingowy
Liebfraumilch Doctor Peter
import - Niemcy
region Hesji Reńskiej - Niemcy
reńskie klasyczne, jakościowe białe wino półwytrawne
0,75 L; alc. 9,5 % obj.
Historycznie wino to pochodzi z winnic okalających kościół Najświętszej Marii Panny w miejscowości Warms. Jednakże niemieckie prawo winiarskie uznaje również za wino Liebfraumilch wysokogatunkowe wino z regionów: Rheinhessen, Reinpfalz, Nahe lub Rheingau. Liebfraumilch to klasyczne, wysokojakościowe wino niemieckie powstałe z połączenia dwóch typowych dla tego regionu rodzajów wina: Silvaner i Műller-Thurgau. Winogrona, z których wyrabia się ów szlachetny trunek poddawane są rygorystycznej selekcji, a samo już wino wnikliwie testom smakowym.
Doctor Peter odznacza się silnym, wyrazistym charakterem, o świeżym pełnym bukiecie i powabnym, delikatnym smaku. Można je łączyć z każdą wykwintną potrawą lub spożywać jako aperitif. Podawać w temp. 12-14 stop. C.
Temperatura przechowywania min - max
x °C
Nazwa producenta
Bartex - Bartol Sp. J.