Lubella Pełne Ziarno 3 zboża Mąka pełnoziarnista do wypieku chleba typ 2000 1 kg

Udostępnij na Facebooku

Mąka pełnoziarnista 3 zboża jest wytwarzana z całych ziaren zbóż, popularnie zwana mąką razową. Pochodzi ona z rozdrobnienia oczyszczonego ziarna pszenicy, żyta i orkiszu, z zachowaniem w końcowym produkcie przemiału wszystkich części rozdrobnionego ziarna. Stąd też ciemniejszy kolor mąki pełnoziarnistej. Produkty pełnoziarniste są źródłem błonnika i minerałów. Stanowią ważną część właściwie zbilansowanej diety, której dopełnieniem jest zdrowy styl życia. Lubella Pełne Ziarno powstaje z całego ziarna: łuski, jądra i kiełka, dlatego jest cennym źródłem błonnika i składników mineralnych, takich jak: fosfor, magnez i żelazo.

Lubella Pełne Ziarno 3 zboża Mąka pełnoziarnista do wypieku chleba typ 2000 1 kg
  • Lubella Pełne Ziarno 3 zboża Mąka pełnoziarnista do wypieku chleba typ 2000 1 kg
  • Lubella Pełne Ziarno 3 zboża Mąka pełnoziarnista do wypieku chleba typ 2000 1 kg
Produkt chwilowo niedostępny

1 szt - 1,000 kg

Kod kreskowy: 5900049001288

Dodatkowe informacje
Moje tagi: Dodaj tag

Producent

Lubella

Mąka Pełne Ziarno - 3 zboża jest dedykowana do wypieku chleba.

Lubella Tradycja od 1881

Składniki

mąka pełnoziarnista: pszenna, żytnia, orkiszowa

Marka

Lubella

Nazwa produktu uregulowana prawnie

Mąka pełnoziarnista z 3 zbóż

Cechy

3 zboża

źródło błonnika i minerałów z pełnego ziarna

do samodzielnego wykonania

do wypiekacza

Opis produktu

Mąka pełnoziarnista 3 zboża jest wytwarzana z całych ziaren zbóż, popularnie zwana mąką razową. Pochodzi ona z rozdrobnienia oczyszczonego ziarna pszenicy, żyta i orkiszu, z zachowaniem w końcowym produkcie przemiału wszystkich części rozdrobnionego ziarna. Stąd też ciemniejszy kolor mąki pełnoziarnistej. Produkty pełnoziarniste są źródłem błonnika i minerałów. Stanowią ważną część właściwie zbilansowanej diety, której dopełnieniem jest zdrowy styl życia.

Lubella Pełne Ziarno powstaje z całego ziarna: łuski, jądra i kiełka, dlatego jest cennym źródłem błonnika i składników mineralnych, takich jak: fosfor, magnez i żelazo.

O marce

Mąka Pełne Ziarno - 3 zboża jest dedykowana do wypieku chleba.

Lubella Tradycja od 1881

Zalecenia dla alergików

Pszenica - Zawiera

Żyto - Zawiera

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Jednostka sprzedażowa

Wysokość - 175

Szerokość - 111

Głębokość - 80

Rodzaj opakowania

Typ - Torba papierowa

Adres producenta

LUBELLA FOOD Sp. z o.o. Sp. k.
ul. Wrotkowska 1
20-469 Lublin

Adres zwrotny

LUBELLA FOOD Sp. z o.o. Sp. k.
ul. Wrotkowska 1
20-469 Lublin

Adres kontaktowy

ul. Wrotkowska 1
20-469 Lublin

Oświadczenia żywieniowe

źródło błonnika i minerałów z pełnego ziarna

Kontakt

LUBELLA FOOD Sp. z o.o. Sp. k.

Przepisy

Domowy chleb
Sposób wykonania w domowym piekarniku
liczba porcji: 2 bochenki po ok. 800 g (czas przygotowania: ok. 2 godz.)

Składniki:
- 1 kg mąki pełnoziarnistej Lubella 3 zboża
- 2 czubate łyżeczki soli
- 5 dag świeżych drożdży
- 700 ml chłodnej wody

Wykonanie:
Drożdże rozpuszczamy w wodzie. Wszystkie składniki: mąkę, sól oraz rozpuszczone drożdże łączymy i zagniatamy ciasto, aż do uzyskania jednolitej, luźnej konsystencji. Przykrywamy je mokrą ściereczką i pozostawiamy na ok. 15 min w temp. pokojowej. Dzielimy ciasto na odpowiednie porcje, formujemy bochenki chleba i umieszczamy w blaszkach wcześniej nasmarowanych olejem. Odstawiamy na ok. 35-40 min w ciepłe miejsce, przykrywając mokrą ściereczką (aż ciasto podwoi swoją objętość). Wyrośnięty chleb wkładamy do piekarnika nagrzanego do 220°C i pieczemy przez ok. 30-35 min (przed włożeniem możemy zwilżyć chleb wodą i posypać ziarnem maku, sezamu lub słonecznika).
Smacznego!

Domowy chleb
Sposób wykonania w wypiekaczu do chleba
liczba porcji: bochenek ok. 800 g (czas przygotowania: ok. 2,5 godz.)

Składniki:
- 0,5 kg mąki pełnoziarnistej Lubella 3 zboża
- 14 g soli
- 12 g świeżych drożdży
- 350 ml zimnej wody

Wykonanie:
Do pojemnika wlewamy wodę, następnie dodajemy sól, mąkę i drożdże (rozkruszamy je na powierzchni mieszanki, aby uniknąć kontaktu z wodą i solą). Wkładamy formę do automatu, uruchamiamy urządzenie zgodnie z instrukcją obsługi i wybieramy odpowiedni program.
Sugerowane ustawienia:
program - chleb pełnoziarnisty
waga - 750 g, opcja "zarumienienia skórki". Podczas wyrabiania ciasta istnieje możliwość dodania takich składników, jak np. słonecznik, mak, len czy ziarna zbóż.
Smacznego!

Mnóstwo smacznych przepisów na
www.uwielbiam.pl

Wartości odżywcze

Wartości odżywczew 100 g produktu
Wartość energetyczna1542 kJ / 365 kcal
Tłuszcz2,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone0,5 g
Węglowodany67 g
w tym cukry4 g
Błonnik10 g
Białko14 g
Sól0,03 g
Fosfor340 mg (49%)*
Magnez80 mg (21%)*
Żelazo3,46 mg (25%)*
* % referencyjnej wartości spożycia


Supermarket internetowy Piotr i Paweł

Supermarket internetowy Piotr i Paweł

Wygodne zakupy online

Supermarket internetowy Piotr i Paweł to miejsce na udane zakupy w Internecie. Jesteśmy już w całej Polsce. Nasz internetowy sklep spożywczy to przyjemność z e-zakupów. W naszej ofercie: Pieczywo, Warzywa i Owoce, Nabiał, Sery, Wędliny i Mięso, Ryby, Mrożonki, Kawy i Herbaty, Przetwory i Przyprawy, Słodycze, Napoje. Piotr i Paweł – Zakupy przez Internet. Życzymy udanych zakupów. Supermarket online - Zapraszamy.