Mąka ryżowa bio-produkt bezglutenowy
Udostępnij na FacebookuChcąc sprostać wymogom konsumentów i wykorzystując wieloletnie doświadczenie w mieleniu, mieszaniu i pakowaniu, Bauck postanowił wprowadzić na rynek wysokiej jakości ekologiczne produkty bezglutenowe. Mając na uwadze bezpieczeństwo klientów, została wydzielona specjalna strefa wolna od glutenu, gdzie znajduje się osobny młyn, linia produkcyjna, urządzenia do pakowania i mieszania oraz laboratorium, gdzie każda partia badana jest pod kątem zawartości glutenu. Obecnie ponad 10% asortymentu stanowią produkty bezglutenowe. Jednak ciągle najwyższym kryterium dla ekologicznych produktów bezglutenowych stanowi smak – to, że produkt nie zawiera glutenu, to jego dodatkowy atut!
1 szt - 0,500 kg
Kod kreskowy: 4015637822884
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
Pełnoziarnista mąka ryżowa* 100%.
*z certyfikowanych upraw bio-dynamicznych.
Informacje dla alergików: pozostały tekst
Produkt może zawierać soję.
Zalecenia dla alergików
Soja / nasiona soi - Może zawierać
Kraj
Kraj pochodzenia - Niemcy
Adres producenta
Bionica Sp. z o. o,
ul. Złota 1,
59-500 Złotoryja,
Polska.
Adres zwrotny
Bionica Sp. z o. o,
ul. Złota 1,
59-500 Złotoryja.
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100 g |
---|---|
wartość energetyczna | 1406 kJ / 322 kcal |
tłuszcz | 3,0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,6 g |
węglowodany | 67,0 g |
w tym cukry | 1,7 g |
białko | 7,5 g |
sól | <0,01 g |