1 szt - 1,000 kg
Kod kreskowy: 5907500500014
Dodatkowe informacje
Producent
Szczepanki
Od blisko 25 lat mąka Szczepanki wytwarzana jest z wyselekcjonowanych polskich zbóż zgodnie z najlepszymi tradycjami młynarstwa. Znakomita jakość surowca i kontrolowany proces produkcji to gwarancja udanych wypieków i dań.
Cechy
tradycyjnie dobra mąka
Poznaj Dobra Żywność
Marka
Szczepanki
O marce
Od blisko 25 lat mąka Szczepanki wytwarzana jest z wyselekcjonowanych polskich zbóż zgodnie z najlepszymi tradycjami młynarstwa. Znakomita jakość surowca i kontrolowany proces produkcji to gwarancja udanych wypieków i dań.
Przepisy
Przepis na kluski lane
składniki: 200 g mąki Szczepanki typ 500, 4 jaja, 5 łyżek wody, 1 łyżka posiekanej natki pietruszki, ½ łyżeczki soli.
Jaja mieszamy z wodą, dodajemy natkę pietruszki, sól i mąkę. Długo mieszamy, aby wtłoczyć jak najwięcej powietrza do spulchnienia przygotowywanej masy. Wymieszane ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Gotowe ciasto wlewamy cienkim strumieniem do wrzącego wywaru lub rosołu, intensywnie mieszając. Gotujemy ok. 2 min.
Adres firmy
Szczepanki 3
86-320 Łasin
Nazwa firmy
Młyny Szczepanki Sp. z o.o.
Adres zwrotny
Młyny Szczepanki Sp. z o.o.
Szczepanki 3
86-320 Łasin
www.szczepanki.pl
Przechowywanie
Przechowywać w suchym, chłodnym i przewiewnym miejscu.
Adres producenta
Młyny Szczepanki Sp. z o.o.
Szczepanki 3
86-320 Łasin
Adres internetowy
www.szczepanki.pl
Rodzaj opakowania
Typ - Torebka papierowa
Jednostka sprzedażowa
Wysokość - 173
Szerokość - 100
Głębokość - 81
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Mąka pszenna typ 500 wrocławska
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100 g produktu: |
---|---|
Wartość energetyczna | 1474 kJ/347 kcal |
Tłuszcz | 1,2 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,3 g |
Węglowodany | 74 g |
w tym cukry | 0,2 g |
Białko | 10,1 g |
Sól | 0 g |